Sport

2017.04.21. 16:40

Idén is a VM Sportlövők nyerték el a címet

A napokban tartották Lentiben a városi teremlabdarúgó-bajnokság eredményhirdetését.

Korosa Titanilla

Az idei szezonban nyolc együttes részvételével zajlott a bajnokság, a legtöbb csapat évek óta folyamatosan szereplője a kiírásnak. A trófeát idén is a VM Sportlövők csapata nyerte, amely megvédte bajnoki címét. Második lett a Fregatt Tk, harmadik a Tip-Top, a bronzérmes gárda először állt fel a dobogóra. A legjobb kapusnak Bajusz Dánielt, a bajnokcsapat hálóőrét választották. Utóbbi már harmadik alkakommal lett a bajnokság legjobbja, míg a gólkirályi címet Takács Bence nyerte el a Tip-Top együtteséből, 15 góllal. A gólvadász elmondta: csapatuknak egyre jobban megy a játék, most jól is hajráztak, hiszen az utolsó mérkőzésen sikerült bebiztosítaniuk a harmadik helyet.

Az eredményhirdetésen Horváth László polgármester arról beszélt: a téli és a kora tavaszi időszakban jó versenyzési lehetőséget biztosít a teremfoci-bajnokság a baráti és céges közösségek csapatainak. Hozzátette: a városban sokrétű sportélet folyik, amit az önkormányzat is támogat, összegszerűen mintegy 15 millió forinttal évente. A labdarúgás terén a megyei bajnokság minden osztályában szerepel lenti együttes, de van kézilabdacsapat, illetve támogatják a vonzerővel bíró sportokat, így az íjászokat, a kosárlabdázókat, a küzdősport-egyesületet, illetve a futóklubot és a kerékpársportot népszerűsítő Mocorgók Egyesületet is. További célok, hogy a sportolási feltételeken is javítsanak.

Ennek kapcsán Drávecz Gyula alpolgármester elmondta: pályáznak egy kisebb műfüves labdarúgópálya kialakítására, amely a Lenti TE sporttelepén kapna helyet. Hozzátette: ma már elengedhetetlen egy ilyen játéktér, ami 4 évszakossá teheti a kispályás rendezvényeket és hozzájárul a edzéskörülmények javításához is. kt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!