Sport

2017.01.06. 19:40

Idén is Kerub Kupa - A lebonyolítás újdonsága a középdöntő

Hévíz - Szombaton és vasárnap rendezik meg a hagyományos Kerub Kupa teremlabdarúgó-tornát a helyi Városi Sportcsarnokban. A viadal évtizedek óta az új év első jelentősebb sporteseménye a fürdővárosban.

Kerkai Attila

Kerub Kupa néven ez a hagyományos vetélkedés csak pár éve fut , előzőleg 1990-től Tavirózsa Kupa néven vált ismertté a hévízi viadal, amely az egész Dunántúlon jelentős teremlabdarúgó eseménynek számított. És persze számít ma is, s az elmúlt évek tapasztalatai alapján mondhatjuk: valóban izgalmas és nívós torna a fürdővárosé.

Szombaton 12 órakor kezdődnek a küzdelmek, s a lebonyolítás ezúttal eltér a korábban megszokottaktól. Fóth Gyula, a viadal főszervezője is elmondta, a nagyobb létszámú mezőny vasárnap kezdi meg szintén a csoportküzdelmeket, a folytatáson pedig csavartak egyet. Lesz ugyanis egy középdöntős szakasz is, majd a legjobb nyolc között már a megszokott egyenes kiesés következik a fináléig.

Idén valamivel kevesebb csapat indul a viadalon, de az izgalmak várhatóan nem lesznek kisebbek Fotó: archív/Katona Tibor

A szervezésben viszont gondot jelentett, hogy ugyanebben az időpontban másutt is rendeznek hasonló tornákat.

- Való igaz, azzal, hogy a két év végi ünnep ezúttal hétvégére esett, a tornaszervezők számára is kiesett két időpont az ünnepi hetek alatt - hallottuk Fóth Gyulától. - Mi hagyományosan mindig az év első hétvégéjére időzítjük tornánkat, s ettől most sem tértünk el, azonban éppen ebben az időpontban Bükön rendeznek hasonló viadalt. Kilenc vasi csapat, amelyek korábban visszajártak Hévízre, most inkább a számukra közelebbi vetélkedést választotta. De így sem lesz gyenge a Kerub Kupa mezőnye, hiszen erős csapatok érkeznek. A keszthelyi Café Róma ismét összeállt, de itt lesz a megyében ismert Lap-Land és a Victória, az egerszegi Africa Sun, a kanizsai RMP és a sokszoros győztes balatonboglári Villa Negra is. A város továbbra is támogatja eseményünket, ami jelzi, hogy a tornát olyan rendezvénynek tartják, amely az évek alatt hozzánőtt már Hévíz sportéletéhez.

A nézők tehát a korábbiaknál valamivel kevesebb csapat ellenére is biztosan izgalmas és jó színvonalú tornára számíthatnak szombaton és vasárnap. A mezőnyben egy osztrák együttes is megtalálható lesz, a finálét pedig várhatóan vasárnap 18.30-kor rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!