Sport

2016.02.09. 13:22

Ismét az országos döntőbe jutottak

Nagykanizsa – A múlt évhez hasonlóan, az idén is országos döntőbe jutott a Kőrösi-Péterfy iskola lelkes csapata. Az alsós gyerekekből álló, 20 fős gárda most is folyamatosan edz, hiszen az ország legsportosabb iskolái ellen kell felvenniük a kesztyűt.

Pásztor András

Tavaly lapunk is beszámolt arról, hogy közel húsz év elteltével ismét volt zalai általános iskola a játékos sportvetélkedő diákolimpia országos döntőjében. Akkor a kanizsai Kőrösi-Péterfy iskola csapata a hatodik helyen végzett. Az összevont intézmény testnevelői – Sneff Ferenc, Sneffné Ágoston Mónika, Turbuczné Simon Judit és Czimmermann József – idén is összeválogatták a legügyesebb alsó tagozatos kisdiákokat és igazi csapattá kovácsolták a gyerekeket. A városi, majd a megyei döntő megnyerése után, következhetett az országos elődöntő, ahol négy megye legjobbjai csaptak össze. A kanizsaiak mellett, a lenti Arany János Általános Iskola képviselte Zala megyét.

– Az első helyezett csapat automatikusan jut tovább az országos döntőbe, míg a második helyezetteknek egyfajta pótselejtezőt kell vívni a döntőbe jutásért – említette Sneff Ferenc testnevelő. – Tavaly az előbb említett módon jutottunk a legjobbak közé, ám az idén a gyerekek egyből vették az akadályt és megszerezték az első helyezést. Mindez azért nagy szó, mert olyan iskolákat utasítottunk magunk mögé, amelyek az elmúlt időszakban nem csak hogy rendszeres résztvevői voltak az országos döntőnek, de többször meg is nyerték a viadalt.

A Kőrösi-Péterfy iskola 20 fős csapata és a felkészítő tanárok az országos döntőben is az első helyezést célozza meg Fotó: Szakony Attila

– Szeptember óta folyamatosan edzünk, hetente kétszer, háromszor, sőt olykor szombaton is jönni kell – árulta el a 7 éves Baglady Kornél, aki szélvész gyorsasággal szlalomozik a bóják közt. – A labdavezetős és a szekrényugrásos feladatokat is nagyon szeretem, azokban szinte sosem hibázok.

– Tudjuk, hogy az országos döntőben csak akkor lesz esélyünk a győzelemre, ha minden feladatot tökéletesen hajtunk végre – mondta a 4. osztályos Szmerk Lara Anna, aki tagja volt a tavalyi csapatnak is.

– Akkor lennék elégedett, ha megnyernénk az országos döntőt, szerintem az idei csapatunk egy kicsivel erősebb, mint a tavalyi, úgyhogy nem vagyunk esélytelenek – tette hozzá a tíz éves Gelencsér Hanna Laura.

A fentiekből kiderült, hogy a diákok motivációjával nem lesz gond, ám, hogy hányadik helyen végeznek a kanizsaiak, az majd március 5-6-án derül ki Mezőtúron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!