Sport

2016.09.29. 13:20

Ismét derbi vár a Kanizsára - Pölöskén remélik, újra tudásuknak megfelelő lesz a játékuk

Zalaegerszeg - A megyei labdarúgó-bajnokság I. osztályának csúcstalálkozóját Gellénházán játszották a hét végén, ahol a vendég Nagykanizsa meggyőző teljesítménnyel 4-1-re nyert. A küzdelmek pedig folytatódnak a hét végén, ahogy a második vonalban szintén.

Bóbics László

- Jól kezdtük a bajnokságot, ez a meccs viszont nem a legjobban sikerült - fogalmazott Odonics Péter, a gellénháziak gólerős csatára. - A találkozó bizonyos szakaszaiban nem tudtunk olyan teljesítményt produkálni, hogy szorossá tegyük a meccset. Alapembereink hiányoznak, néhányan pedig munkahelyi elfoglaltság miatt kevesebbet járnak edzésre, és fizikális problémáink is akadnak. Ezzel szemben vendégeink heti 4-5-öt edzenek, s ez meg is látszik a játékukon. Viszonylag szoros, 2-1-es állásnál két lehetőségünk is volt, de elhibáztuk őket, ők viszont egyre magabiztosabbak lettek, s összességében megérdemelten nyertek. Lehet, hogy a gólkülönbség egy kicsit túlzott, de ezen a meccsen mi a szokottnál kevesebbet nyújtottunk. A következő körökben remélem, visszatérünk a bajnokság első részében nyújtott teljesítményhez és folytatjuk a pontok gyűjtését.

- Egy kicsit megijedtünk, mert a hetedik percben gólt kaptunk - ezt már Gombos Zsolt, a kanizsaiak edzője mondta, hiszen az éllovas szakvezetőjét is megkérdeztük. - Attól is tartottam, hogy a kupameccs 120 perce sokat kivett a játékosokból. Szerencsére fejben gyorsan rendeztük a sorokat, és egyre jobban fociztunk, és fordítottunk. Aztán a Gellénháza megpróbált egyenlíteni, akkor nagyon éles volt a meccs, de jó pillanatban ismét betaláltunk, ezt követően már úgy érzem megérdemelt a győzelmünk. Tavaly kétszer is kikaptunk Bencze Péterék csapatától, most egy kicsit törlesztettünk ezért Ennek is örülök, meg annak, hogy a cserejátékosaink ezúttal jól szálltak be, és segíteni tudtak. Ünneplésre nincs idő, mert a hét végén a másik bajnokesélyes, a Kaposi Transport International Csács-Nemesapáti lesz a vendégünk. Az azt követő héten pihenőre megyünk, szeretnénk, hogy megtartsuk az első helyünket. Ehhez viszont nyerni kellene, ami nem egyszerű, mert egy remek együttes ellen futballozunk. Rutinos tréner, sok jó játékos, ez a csácsiak jellemzője. Apró részletek is dönthetnek, és megpróbálunk felkészülni minél jobban és itthon tartani a három pontot.

Az ilyen akrobatikus jelenetek is színesítették a Gellénháza-Nagykanizsa rangadót (a levegőben a hazai játékosa, Horváth Balázs, mellette a kanizsai Szalai Dániel), amit a dél-zalaik nyertek. A Nagykanizsa a hét végén egy másik élcsapattal, a Csács-NSE együttesével találkozik, s ez is rangadó lesz Fotó: Katona Tibor

A megyei bajnokság II. osztályának Déli-csoportjában az elmúlt években rendre jól szerepelt a Pölöske együttese. Az utóbbi időben botladoztak, a hét végén viszont nyertek.

- Sajnos sérülések és egyéb problémák miatt ritkán tudtunk a legjobb összeállításban felállni és viszonylag kevesen is vagyunk - fogalmazott az együttes edzője, a hajdani NB I-es futballista Balog Zoltán. - Az előző esztendőkben is mindig azt mondtam, hogy ügyes, jó csapatunk van ebben az osztályban, de csak akkor, ha kellően odafigyelünk. Nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy félvállról vegyük a dolgokat, mert amúgy is szűkös a keretünk. Különben jó a társaság, tehetséges a csapat, és ez a mostani siker remélem ismét helyre zökkent mindent. No meg most magasra tette a lécet a gárda. Az elmúlt hetek botladozása után bebizonyíthatjuk, hogy mi a képességeink alapján az élbolyhoz tartozó együttes vagyunk.

A Felsőrajk együttesének nagy menetelése is megszakadt, a jól helytálló Gelse otthonában kaptak ki 4-0-ra. Nagy Gábor csapata az előző években rendre a mezőny hátsó felében foglalt helyet. Most már ugyanúgy 13 pontot gyűjtve a képzeletbeli dobogón áll, mint a Gelse együttese, ahol a még szintén veretlen Becsehely gárdája vezeti a mezőnyt.

Az előző bajnokságban épphogy csak bent maradt a Nagykapornak együttese. Most viszont hét forduló után már 9 pontjuk van. A hét végén a rendkívül gólerős Makovecz Martin - háromszor talált a kapuba - vezérletével 4-1-re legyőzték a Zalaapáti gárdáját. A találkozó érdekessége még, hogy a negyedik gólt is Makovecz szerezte, méghozzá a remek csatár testvére, Károly.

Az idén a nevéhez méltóan szereplő FC Keszthely-Milefa viszont botlott, a feltámadó Sármellék gárdájától kapott ki. A meccs érdekessége volt, hogy sok olyan futballista lépett pályára, akik egyébként jó barátok, vagy játszottak már együtt. Ebből a 90 percből a hazaiak jöttek ki jobban, és Kocsis Norbert együttese legyőzte a Lajtai-legénységet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!