Itt a Tour de Hongrie - Ausztrál siker a magyar kerékpáros körverseny prológján

2017. június 28., 07:00 szerző: Varga Andor
komment
ZALAEGERSZEG - A szombathelyi prológgal elkezdődött kedden a 38. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny, melynek mai, első szakasza Keszthelyről indul és Zalaegerszegen ér célba.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Húsz csapat színeiben (és 32 ország képviseletében) összesen 120 kerékpáros alkotja az idei magyar körverseny mezőnyét, mely mától vasárnapig 5 szakasz során 740 kilométert teker hazánk útjain.

A versenyből mindössze ezer méteres távjával kilógott a keddi "nulladik nap", melynek keretében Szombathely belvárosában, egyéni indításos időfutamot teljesítettek a kerékpárosok. Egy éve ezen a pályán a magyar Szalontay Sándor (Bátorfi Team) győzött, és az éllovasnak járó sárga trikó elhódítására törekedett tegnap is. Sokáig úgy tűnt, hogy siker koronázza igyekezetét, hisz 1:03,69 perces idővel az élen állt, ám aztán jött az ausztrál Scott Sunderland, aki 1:02,99-cel letaszította az élről. A harmadik hely egy ifjú magyar versenyzőé, Peák Barnabásé (Kontekt-DKSI, 1:04,16) lett, aki ezzel a legjobb fiatalnak járó fehér trikót is megszerezte.

 

Bemelegítés. Jobbról a második Szalontay Sándor Fotó: Unger Tamás

A nyilatkozatok a célban mára nehéz szakaszt és nagy küzdelmet ígérnek. A 151 km-es etap 15 órakor rajtol a keszthelyi mólótól, aztán Alsópáhok, Sármellék, Zalavár, Zalaapáti, Bókaháza, Zalacsány, Kehidakustány, Zalaszentlászló, Zalaudvarnok, Kisgörbő, Óhíd, Sümegcsehi, Sümeg, Mihályfa, Szalapa, Türje, Zalaszentgrót, Zalabér, Pakod, Pókaszepetk, Kemendollár és Zalaszentiván érintésével érkezik a tervek szerint 17:55-kor a megyeszékhelyre, ahol a belső elkerülőn és a Rákóczi úton háromszor még körbe is teker a mezőny.

A befutó 18 óra után várható a Kazinczy téren, az eredményhirdetést röviddel később tartják.

Videó a keszthelyi startról:

 

Érdekes története van a magyarországi kerékpáros körversenynek, a Tour de Hongrie-nak>>

Útlezárások lesznek városszerte szerdán >>


Varga Andor

2017. június 28., 07:00 szerző: Varga Andor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...