Sport

2017.06.27. 18:00

Itt a Tour de Hongrie - Ausztrál siker a magyar kerékpáros körverseny prológján

ZALAEGERSZEG - A szombathelyi prológgal elkezdődött kedden a 38. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny, melynek mai, első szakasza Keszthelyről indul és Zalaegerszegen ér célba.

Varga Andor

Húsz csapat színeiben (és 32 ország képviseletében) összesen 120 kerékpáros alkotja az idei magyar körverseny mezőnyét, mely mától vasárnapig 5 szakasz során 740 kilométert teker hazánk útjain.

A versenyből mindössze ezer méteres távjával kilógott a keddi "nulladik nap", melynek keretében Szombathely belvárosában, egyéni indításos időfutamot teljesítettek a kerékpárosok. Egy éve ezen a pályán a magyar Szalontay Sándor (Bátorfi Team) győzött, és az éllovasnak járó sárga trikó elhódítására törekedett tegnap is. Sokáig úgy tűnt, hogy siker koronázza igyekezetét, hisz 1:03,69 perces idővel az élen állt, ám aztán jött az ausztrál Scott Sunderland, aki 1:02,99-cel letaszította az élről. A harmadik hely egy ifjú magyar versenyzőé, Peák Barnabásé (Kontekt-DKSI, 1:04,16) lett, aki ezzel a legjobb fiatalnak járó fehér trikót is megszerezte.

 

Bemelegítés. Jobbról a második Szalontay Sándor Fotó: Unger Tamás

A nyilatkozatok a célban mára nehéz szakaszt és nagy küzdelmet ígérnek. A 151 km-es etap 15 órakor rajtol a keszthelyi mólótól, aztán Alsópáhok, Sármellék, Zalavár, Zalaapáti, Bókaháza, Zalacsány, Kehidakustány, Zalaszentlászló, Zalaudvarnok, Kisgörbő, Óhíd, Sümegcsehi, Sümeg, Mihályfa, Szalapa, Türje, Zalaszentgrót, Zalabér, Pakod, Pókaszepetk, Kemendollár és Zalaszentiván érintésével érkezik a tervek szerint 17:55-kor a megyeszékhelyre, ahol a belső elkerülőn és a Rákóczi úton háromszor még körbe is teker a mezőny.

A befutó 18 óra után várható a Kazinczy téren, az eredményhirdetést röviddel később tartják.

Videó a keszthelyi startról:

 

Érdekes története van a magyarországi kerékpáros körversenynek, a Tour de Hongrie-nak>>


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!