Sport

2017.06.16. 18:16

Itthon az NB III-ért: még nem adták fel!

NAGYKANIZSA Az UFC Nagykanizsa labdarúgó együttese múlt héten az NB III-ért kiírt osztályozó párharc első mérkőzésén idegenben 4-1-re kikapott a Makói FC-től, a visszavágót szombaton 17 órától rendezik az Olajbányász-stadionban.

Kerkai Attila

A kanizsaiaknak egy hét állt rendelkezésükre, hogy rendezzék soraikat és idővel az elkeseredettséget már fel is váltotta a bizakodó hangulat. Mindez Gombos Zsolt vezetőedző szavaiból is kiderülhetett.

Egy hete Makón Nagy Gergő (pirosban) szerezte a Kanizsa gólját. Most abban is bíznak a dél-zalaiak, hogy a hazai környezet is segít nekik és megpróbálják ledolgozni a hátrányt Fotó: Gergely Szilárd

- Egyáltalán nem lefutott a párosítás, és agresszív támadófutballal szeretnénk kirukkolni a visszavágón - mondta a kanizsaiak trénere. - Mondjuk már az a helyzet, hogy nagyon nem is állhatunk vissza, mert nem variálhatunk a mostani helyzetünkben. Persze, akárhogy is alakulnak a továbbiak, azt el kell mondjam, büszke vagyok a csapatomra, hogy a megyei első osztályt megnyerte. Az is igaz, hogy a makói vereség csúnya volt, erre azért senki nem számított, s bevallom, még én sem. Az a lényeg ebben a szituációban, hogy a második találkozó után mindenki úgy jöhessen le a pályáról, hogy bátran nézhessen a tükörbe, beleértve persze magamat is.

- Lehet valamit tudni már a kanizsai összeállításról?

- Biztos, hogy változtatni fogunk a kezdő tizenegyben, talán három-négy helyen is, illetve másfajta játékrendszert is szeretnénk alkalmazni. Ismétlem, a lényeg az, hogy szeretnénk sikeresen megvívni ezt a találkozót az NB III-ért és azért mindent el is követünk.

Az NB III-as nevezések határideje június 19., s ekkor lehet majd tudni, hogy végül hány csapat kíván élni az indulási jogával, illetve szabaddá válik-e hely a harmadik vonalban. A versenyszabályzat szerint a feltöltésnél elsőként az osztályozón a legjobb vesztest kell felkérni, ám úgy, hogy a bajnoki eredményeit és az osztályozón elért eredményeit veszik figyelembe. Második körben a legjobb NB III-as kiesőket kérhetik fel, de csak akkor, ha valóban maradnak üres helyek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!