Sport

2016.08.25. 16:30

Játszani jobb lett volna - Jövő csütörtökön ingyenes lesz a megismételt meccs

Zalaegerszeg - Felvetődött a másnapi újrajátszás gondolata is, ám gyorsan elvetették ezt, hiszen nagyon sűrű a program a labdarúgó NB II-ben. A szerdai, félbeszakadt ZTE FC-Cegléd találkozót jövő csütörtökön pótolják, s minden bizonnyal ingyenes lesz a szurkolók számára.

Kerkai Attila

Ritkán fordul elő olyan eset, ami szerdán este történt Zalaegerszegen, de mint a példa is mutatja, olykor megesik. Már az első félidőben lehetett gyanítani, hogy valami nem stimmel, hiszen a már felkapcsolt világítótestek egyszer csak kihunytak és a fény csak nem akart visszatérni... A szünet után pedig már csak a játékoskijáróig jöttek ki a csapatok és a játékvezetők, mert villanyvilágítás nélkül már nem lehetett játszani.

Mint megírtuk, a város elektromos hálózatában történt meghibásodás miatt nem kapcsolódott vissza a világítás, várni pedig nem lehetett tovább. Ágoston Zoltán, a ZTE FC ügyvezetője viszont elárulta: szóba jött a másnapi folytatás is...

- Valóban, egy pillanatra felvetődött, hogy a ceglédiek nem utaznak haza és lejátsszuk a találkozót csütörtökön, de ehhez az MLSZ jóváhagyása is kellett volna - tudtuk meg tőle tegnap, amikor megkerestük. - Ezen túlmenően vasárnap is fordulót rendeznek, így mindkét csapat számára egy nappal megrövidült volna a felkészülés a következő találkozójára. Aztán úgy döntöttünk: úgyis két hetes bajnoki szünet következik a jövő héttől, ezért megegyeztünk a szeptember elsejei időpontban, ami mindenkinek megfelelt.

Itt még a nap is sütött, s Daru Bence (kékben) a kapu előterében. Később esély sem volt a játékra
Fotó: Katona Tibor

Aminek az időpontja ismét 19 óra lesz, amit még az MLSZ illetékes bizottságának is jóvá kell hagynia, de senki nem látja ennek akadályát. Arra kíváncsiak voltunk, hogy mi lesz a jegyet váltó szurkolókkal. Ágoston Zoltán nem sokat várt a válasszal:

- Azt gondolom, hogy ingyenes lesz a belépés a jövő heti mérkőzésre. Ez a legpraktikusabb és a legkorrektebb megoldás is.

Az egerszegiek természetesen sajnálják, hogy nem tudták lejátszani a mérkőzést, hiszen Végh Gábor góljával 1-0-ra vezettek a szünetben, s bár az ellenfél is veszélyeztetett, de a játék alapján ezt a találkozót simán lehetett volna hozni. Ráadásul olyan eredmények születtek a szerdai fordulóban, melyek a ZTE szempontjából kedvezően alakultak és a forduló után felkapaszkodhattak volna a dobogóra is - amivel most várniuk kell.

A szerdai körbeverések után - s bizonyosan lesznek még a folytatásban is... - érdekesnek tűnik a folytatás is. A ZTE FC vasárnap ahhoz a Balmazújvároshoz látogat, amely Vácon kapott ki 4-2-re, de így is maradt az élen. Kikapott a Nyíregyháza is, ráadásul otthon (méghozzá 4-0-ra) attól a Kozármislenytől, amely első sikerét aratta, de többen is úgy gondolják, hogy a mislenyiekben több van. Meglátjuk, milyen lesz a folytatás...

Címkék#ZTE FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!