Sport

2017.03.30. 15:20

Megyei bajnokság: Zalalövőn váltottak, ismét Ostrom János ül a kispadon

Edzőváltás történt a héten Zalalövőn, a megyei I. osztályban pedig egy igazi rangadó következik a hét végén, hiszen a harmadik Gellénháza a második és bajnoki címre hajtó Csács-NSE-t fogadja.

Kerkai Attila

A legutóbbi fordulóban szomszédvári rangadót játszott a Femat Csesztreg és a Szerszámsziget-Zalalövő, amit a csesztregiek nyertek meg 4-0-ra. Zalalövőn a héten aztán edzőváltás történt: Ostrom János visszaül a kispadra. A dolog pikantériája, hogy Ostrom Jánossal kezdte a bajnokságot a Zalalövő, aki az ősszel átadta a helyét Vörös Istvánnak.

- Rosszul kezdtük a tavaszt, főleg az idegenbeli mérkőzéseink nem sikerültek és nagyon sok gólt kaptunk - indokolta meg a váltást Ostrom János, aki egyben a Zalalövői TK elnöke is. - A hazai mérkőzéseinkkel nem volt semmi baj, de idegenben gyengén muzsikáltunk. Az elnökséggel átbeszéltük a helyzetet, s a váltás mellett született döntés. Természetesen nemcsak az edzőt hibáztatjuk, hanem a csapatot is.

Nagy Bence, a Gellénháza játékosa szelídíti meg a labdát a Teskánd ellen. Most rangadót játszanak
Fotó: Katona Tibor

Ostrom János már három éve a ZTK elnöke és közben a felnőtt csapatot is irányította az őszig. S hogy miért vállalta el újra a kispadot?

- A jelen pillanatban más megoldást nem láttunk és a nyárig marad ez a helyzet - válaszolta. - Akkor újra átbeszéljük, hogyan és kivel folytassuk. Az első ötbe kerülést jelöltük meg célnak a bajnokság elején, de nem jöttek úgy az eredmények, mint szerettük volna. Az is igaz, sokszor nem állt mindig rendelkezésére Vörös Istvánnak sem a teljes keret, de azért ott akarunk lenni a mezőny első harmadában.

Természetesen megkerestük a távozó edzőt, Vörös Istvánt is.

- Meglepett a döntés, nem tagadom, de meglepett az is, amikor az ősszel Ostrom Jani lemondott és engem hívott - mondta Vörös István. - Új edzőként érkeztem Vasból, nekem sem volt könnyű, és fél év kevés volt számomra. Hosszú távon gondolkodtam Lövőn, úgy érzem, szakmailag sokat tettem a csapatba. Volt, aki vevő volt rá és volt, aki nem. Külön köszönöm Kövesi János kapusedzőnek a munkáját, aki nagyon sokat segített.

A megyei I. osztály hét végi fordulójában igazi rangadót rendeznek. Szombaton 15.30-tól a harmadik Gellénháza a második Kaposi International Transport Csács-NSE csapatát fogadja. A két edző nyilatkozatából is az szűrhető le, hogy jó kis derbire van kilátás.

- A tavaszt úgy kezdtük, ahogy terveztük és behúztuk azokat a meccseinket, melyeket a papírforma alapján is nyerni illett - mondta Bencze Péter, a Gellénháza edzője. - Jól jött ez a tavasz elején, de most nézünk bele egy olyan ötmeccses sorozatba, amiből az ősszel mindössze három ponttal jöttünk ki. Mondanom sem kell ebből a tavasszal jóval többet szeretnénk kihozni. Egész héten úgy készültünk, hogy nagy hangsúlyt fektettünk a párharcokra. Azt gondolom, hogy aki a párharcokat döntően nyeri, az a mérkőzést is behúzza. Szerintem a Csács-NSE-nek van nagyobb veszítenivalója ezen a rangadón, mert ha pontot veszít, akkor véleményem szerint a bajnokságot is elbukja. Mi a dobogóért hajtunk, jó esélyünk van rá, s szerintem nyugodtabban futballozhatunk.

S hogy miként készül a bajnokaspiráns Csács-NSE együttese, erről Kovács Imre edzőt kérdeztük, aki nem feltétlenül értett egyet kollégájával.

- Készülünk, mint minden más mérkőzésre - hallottuk Kovács Imrétől. - Ám tudjuk, hogy a Gellénháza elleni találkozó egyben az egyik kiemelt mérkőzés, hiszen nem sok csapat tud nyerni az Olajmunkás vendégeként. Mi győzni akarunk, de nem érzem azt, ha mondjuk döntetlent érnénk el, hogy tragédia történne. A jövő héten szabadnaposan leszünk, majd következik a Nagykanizsa elleni csúcsrangadónk. Ám előbb Gellénházán kell bizonyítanunk, ahol szerintem egy nagyon jó derbit láthatnak majd a nézők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!