Sport

2017.01.21. 16:26

Jobb csapattól kapott ki a ZTE FC

Szombaton nemzetközi mérkőzéssel folytatta a ZTE FC labdarúgó csapata tavaszi felkészülését, ellenfele a szlovén első liga listavezetője, a 13-szoros bajnok NK Maribor volt.

Kerkai Attila

ZTE FC-NK Maribor 1-3 (1-1)

Zalaegerszeg, 150 néző. Jv.: Lapath (Kepe, Lémon).

ZTE FC: Szappanos - Polényi, Króner, Forgács (Ekker), Deutsch (Angyal) - Patvaros (Nagy T.), Bedi - babati (Fujsz), Végh (Németh L.), Jakab (Ágoston) - Bobál (Gottfried). Maribor.

I. félidő: Obradovic - Palcic, Rajcevic, Suler, Viler - Pihler, Vrhovec -Hotic, Ahmedi, Bohar - Omoregie.

II. félidő: Obradovic - Sme, Uskokovic, Defendi, Mertelj - Ogrinec, Kabha, Moravac - Stor, Sallalich, Ujicic.

Gólszerzők: Végh, illetve Omoregie, Stor, Sallalich.

A ZTE FC együttesében kezdőként kapott szerepet az MTK csapatától pénteken visszatért Jakab Dávid. A Mezőkövesdtől érkező Polényi Gábor először lépett pályára a ZTE színeiben, A Haladástól kölcsönkapott Angyal Zsolt pedig már bemutatkozott szerdán a Hévíz ellen. A bokasérüléssel bajlódó Kretz Bálint még nem állt a szakvezetés rendelkezésére, viszont Csató Sándor vezetőedző azt elmondta, hogy Daru Bence a jövő heti lipóti edzőtáborban már labdás edzéseket is végezhet. Ami a mariboriakat illeti, alapemberük, Marcos Tavares itt volt Egerszegen de egyéni edzést végzett, a mérkőzésen nem lépett pályára, a nagy tehetség Luka Zahovic pedig most nem volt a keretben.

Polényi Gábor (kékben) harcol Dino Hotic-csal, jobbról a zalaiak gólszerzője, Végh Gábor, akinek a találatával még vezetett a ZTE FC Fotó: Szekeres Péter

A ZTE-stadion mögötti műfüves pályán aztán zalai helyzetekkel indult a mérkőzés, a 4. percben Patvaros  löbbölt a védők mögé, érkezett Végh, aki nagyon szépen emelt a kapuba, 1-0. A ZTE játékosai jól mozogtak, de idővel a szlovén válogatottakat (Pihler, Vrhovec) is soraiban tudó Maribor egyre többet birtokolta a labdát. A 16. percben egy kavarodás után Omoregie egyenlített, 1-1. A ZTE felvette a kesztyűt, nem játszott rosszul, akadtak jó megoldásai. A félidőben a vendégek sort cseréltek, de az látszott, hogy Darko Milanic vezetőedző két egyforma erősségű csapatot simán ki tud állítani keretéből. A zalaiaknál pályára lépett a próbajátékon lévő Németh László, s ebben a félidőben már fölényben kjátszott a Maribor. Stor lőtt egy hatalmas, felső léces kapufát, a szlovénok jobban járatták a labdát, ám a ZTE is megvillant. Ha jobban figyelnek, a házigazdák még több veszélyt tudtak volna kialakítani, s persze Csató Sándor, a ZTE mestere is cserélt, hogy mindenki szerephez jusson.

Érdekes módon, mindkét szakvezető  olykor elégedetlen volt a játékvezetőkkel, voltak ebben jogos és megalapozatlan észrevételek is, ám ezen semmi nem múlt. A  69. percben a zalaiak védelme hagyott ki, amikor Stor a kapu előtt befordult és vezetést szerzett, 1-2. A hajrában pedig Sallalich nem hagyott veszni egy labdát, ami úgy tűnt, hogy kimegy és a kapujába vissza igyekvő Szappanos mellett éles szögből jobbról bepöccintette a labdát, 1-3. A ZTE FC kikapott, de egy láthatóan jóval magasabban jegyzett és jóval erősebb kerettel bíró ellenféllel szemben, ami így vállalható vereség. Az egerszegiek az első félidőben futballoztak jobban, a kihagyásokért meg kár, hiszen ezek nélkül lehetett volna számszerűleg is szorosabb a találkozó. A ZTE FC vasárnap elutazik Lipótra, ahol egy hetet tölt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!