Sport

2015.09.27. 11:52

A ZTE FC sikerreceptje: Daru belőtte, Szappanos kivédte

A labdarúgó NB II-ben ha nehezen is, de elhozta a három pontot Sopronból a ZTE FC együttese, amely így megerősítette helyét a dobogón, azonban a zalaiak játéka igencsak akadozott.

Kerkai Attila

Albérletbe kényszerül tavaszig a Sopron együttese, hiszen a városi stadiont felújítják, így az SVSE-pályán játssza hazai találkozóit az ősszel. A ZTE FC tulajdonképpen az első félidőben nem sok mindent csinált azon kívül, hogy a védővonalban megszűrte soproni támadásokat. Ebben is akadtak gondok, a 20. percben például Króner mellel akarta Gyagyához juttatni a labdát, de éppen ezzel zavarta meg, így Zamostny csapott le a labdára, Szappanossal állt szemben, de 14 méteres lövését a zalai kapus bravúrral ki tudta ütni. Rögtön ezután Daru lövését ugyancsak nagy mentéssel ütötte szögletre a hazai kapus, aztán a 35. perc Babati 30 méteres szabadrúgása szitált a kapu felé, de Heinrich ki tudta öklözni a gólba tartó labdát.

A második félidőre már egy támadóbb ZTE lépett pályára, ezért is cserélt Csank János, hiszen Fodort hozta le, hogy egy középpályással, Patvarossal többen legyenek. Az áttörést mégsem hozta meg a zalaiak futballjában ez a váltás, hiszen döcögött a játék. Nem érkeztek hátulról azok a labdák, melyeket meg lehetett volna játszani és az egyéni vállalkozókedv terén is visszafogott volt a ZTE FC. Amint kiderült, kellett egy gól ahhoz, hogy sok minden megváltozzon. Ezt a találatot a ZTE FC szerezte, amikor egy kapu előtti kavarodást követően Bedi emelt lágyan a védők mögé, Babati szépen levette azt, és a kiinduló Heinrich jobb keze mellett 7 méterről a kapu közepébe gurított, 0-1. A kapott gól egyértelműen feltüzelte a soproniakat, ugyanakkor a ZTE inkább kivárt... A 77. percben jött egy figyelmeztetés, amikor az egyre jobban játékba lendülő Zamostny 16 méteres bombáját, amely a léc alá tartott, Szappanosnak kellett kiütnie. A 86. percben pedig már ő is kapitulált: Baracskai jobb oldali beadása tisztán találta Zamostnyt, aki felugorva, 9 méterről az ellenkező oldalra mozduló Szappanos mellett a kapu bal oldalába fejelt, 1-1. Éppen belejöttek volna a hazai szurkolók is, de egy perc múlva Városi a tizenhatos bal oldalán tört be, Pados viszont felvágta. A megítélt büntetőt Daru a jobb alsó sarokba helyezte, 1-2. A közönség célkeresztjébe került Berger játékvezető, hát még úgy, hogy az ellenkező oldalon egy vitatott esetnél néma maradt a sípja. A hazaiak az utolsó pillanatig küzdöttek és a 93. percben Zamostny 12 méteres kapáslövését Szappanos megint bravúrt érően hárította.

A ZTE FC nyert, de ehhez egyértelműen a szerencse is kellett neki, ugyanis a játékában nem volt benne feltétlenül a győzelem. A Sopront a hazai szurkolók a vereség ellenére is megtapsolták.

Supka Attila: Gratulálok a ZTE-nek. Sajnos mostanában elég sokszor halljuk az ellenfél részéről, hogy jól futballozunk, ám az a baj, hogy ehhez képest kevés pontunk van....

Csank János: Gratulálok az ellenfélnek, mert a bajnokság kezdete óta folyamatosan fejlődik és most is jól futballozott, mi viszont görcsösek voltunk. Keveset mertünk passzolni, az jobban nézett ki amit a Sopron játszott. A második félidőre próbáltunk lendíteni a támadásainkon, de nem igazán jött be, viszont küzdöttünk. Tanulság, hogy sokkal stabilabbnak kell lennünk idegenben, hiszen az ősz utolsó hat találkozóját idegenben játsszuk majd.

Az NB II 8. fordulójának további eredményei: Gyirmót Dunaújváros 2-0 (0-0), Ajka Siófok 2-1 (0-0), Szolnok Balmazújváros 3-0 (2-0), Soroksár Szigetszentmiklós 4-0 (2-0), Kisvárda Budaörs 4-2 (3-1), Szeged-Mezőkövesd 0-1 (0-0), Csákvár Vác 333333333.

Sopron, SVSE sporttelep, 600 néző. Jv.: Berger (Mohos, Szvetnyik).

Sopron: Heinrich 5 Pados 5, Szalai V. 5, Jovetic 6, Füredi 6 Jancsó 6, Rácz 5 (Pető -, 77.), Holdampf 5 Grabant 5 (Batizi-Pócsi 5, 57.), Zamostny 7, Tóth M. 6. (Baracskai -, 61.) Vezetőedző: Supka Attila.

ZTE FC: Szappanos 7 Króner 5, Gyagya 5, Forgács 6, Fodor 6 (Patvaros 5, 46.) Szakály A. 5 (Bíró -, 64.), Nagy T. 5, Bedi 5 Babati 6 (Bailo -, 82.), Daru 6, Városi 5. Vezetőedző: Csank János.

Gólszerző: Zamostny (86.), illetve Babati (69.), Daru (87., 11-esből).

Sárga lap: Tóth M. a 14., Jancsó a 41., Jovetic a 60., illetve Városi a 29., Gyagya a 91. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!