Sport

2017.02.06. 17:35

ZTE: jókor tettek hozzá

Zalaegerszeg - A tabellára pillantva nem kell különösebben ecsetelni, mennyire fontos győzelmet aratott vasárnap este a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapata Szegeden. Mohácsi Máté csapatkapitány azt emelte ki, hogy sikerük most is a kollektíva győzelme.

Kerkai Attila

A múlt csütörtöki hazai, Szolnok elleni vereség után vasárnap Szegeden lépett pályára az NB I A-csoportos férfi kosárlabda-bajnokságban a Zalakerámia-ZTE KK együttese. Az egerszegiek gyakorlatilag villámrajtot vettek, hiszen a második negyed elején már 38-20-ra vezettek a magas embereit nélkülöző szegediek ellen, mégis nagyon izgalmas lett a találkozó vége. Hogy miért, erről is kérdeztük a végül 86-73-ra megnyert mérkőzésükről Mohácsi Mátét, az egerszegiek csapatkapitányát. Mohácsi nagyon fontos pillanatokban szerzett kosarakat, hiszen az utolsó tíz perc is még 58-58-cal indult.

- Annak nagyon örülök, hogy sikerült betalálnom, tényleg kellett pár hármas ahhoz, hogy vezetni tudjunk - ismerte el Mohácsi Máté. - De nem csak nekem, másoknak is, hiszen a mérkőzés második felében mindenki előre tudott egy kicsit lépni. Tudom, hogy sokan felteszik a kérdést, miként lehet egy jelentősebb előny után szorosabb meccset játszani. A dolognak két része van. Az egyik, hogy az első negyedben dobtunk hat triplát, ami olyan extra dobóteljesítmény, amit reálisan nem lehet tartani, s így is lett. A másik, hogy a Szeged kényszerből is, de egy alacsonyabb szerkezetben kijött ránk és minden mindegy alapon küzdött. Ezt az agresszív harcmodort valahogy nem tudtuk jól kezelni, jól oldották meg a védekezésüket, de aztán a végén sokkal higgadtabbak voltunk és most nekünk volt több cserelehetőségünk.

A ZTE amerikai játékosa, a Szegeden is remeklő Julian Norfleet védekezik Boltic-csal szemben, a háttérben Jerrell Wright, az új fiú
Fotó: Borda Menyhért

Mohácsi Máté úgy fogalmazott, hogy ez a siker ugyanolyan fontos volt, mint a többi. Viszont nagyon értékes is, hiszen hosszú utazás után, ráadásul idegenben érték el. És vasárnap jön a Körmend...

- Alig várjuk, biztosan nagy derbi lesz. Már mindenki készül rá, hogy felrobbanjon a csarnok - tette még hozzá Mohácsi Máté.

A ZTE KK-ban bemutatkozott Jerrell Wright, aki 14 percet töltött a pályán. A próbajátéka vasárnapig szól, s ami látszott, hogy a fél éves kihagyás nem múlt el nyomtalanul nála. Kell még neki idő, hogy újra belerázódjon a játékba, biztosan jót fog neki tenni, hogy ismét csapattal edz és meccseket játszik. Ha így lesz, segíteni tud majd a ZTE KK-nak, kezdésként Szegeden tíz lepattanót szedett, ám az alacsony szerkezetű hazaiak ellen. A Körmend elleni meccsre már elővételben megvásárolhatóak a jegyek a Dísz-téri jegyirodában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!