Sport

2016.05.20. 16:55

Jól haladnak és szépül a stadion - A ZTE Aréna befejezési munkálatai egyre látványosabb szakaszához érnek

Zalaegerszeg - Stadionbejárásra invitálták pénteken a sajtó képviselőit a ZTE Arénába, hogy az ott zajló munkálatokról tájékoztatást adjanak.

Kerkai Attila

Az eseményen jelen volt Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, valamint Végh Gábor, a ZTE FC többségi tulajdonosa is.

Elsőként Tar Balázs projektvezető ismertette a másfél milliárd forint összértékű beruházás részleteit. Mint mondta, tulajdonképpen öt ütem szerepel a tervezett őszi befejezésig.

Vigh László hozzászólásában kiemelte, hogy fontosak az ilyen beruházások, Balaicz Zoltán pedig úgy fogalmazott: ő kerülné is a stadionrekontrukció kifejezést. Magyarázatában kifejtette, hogy az létesítményt 2002-ben kezdték átépíteni, ám a munkálatok több mint tíz évig megálltak, így most már a ZTE stadion befejezéséről kell inkább beszélni. A polgármester kiemelte: Végh Gáborral, a ZTE FC többségi tulajdonosával nagyon jó a városnak a kapcsolata, látják, hogy fejlődik a klub és ez a folyamat folytatódik.

Végh Gábor annyit tett mindehhez hozzá: örülnek annak, hogy a várossal együtt fejlődhetnek és most már meg is tudják mutatni, hol tart a beruházás.

Bejárva a stadiont tapasztaltuk, hogy jelentős átalakulások történtek, bár mindez kívülről nem biztos, hogy még látszik. Persze a játéktér az igen, amely már megújult. Belül, a fő épületben kialakították az építők a helyiségeket és a gépészeti munkálatok is elkezdődtek, sőt van egy szint (a VIP-részleg), amely szinte már lakható . A fő épület előtt az úgynevezett lepényépület alapozása is megkezdődött, s egy biztos: szép és modern stadionja lesz a ZTE FC-nek és a persze a városnak is.

Tar Balázs projektvezető azt még elmondta: az északi lelátó tartópilléreinek a megerősítésén túl vannak, most jön a látványos rész: a jövő héttől elkezdik építeni a lelátót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!