Sport

2016.05.20. 16:55

Jól kell dönteni: A ZTE FC reménye a győzelem

Zalaegerszeg - Szombaton 19 órától a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata azt a Kisvárdát fogadja, amellyel azonos pontszámmal rendelkezik. Az egerszegieknek létfontosságú lenne a győzelem megszerzése, hogy reményük legyen a Mezőkövesd utolérésére.

Kerkai Attila

A ZTE FC a harmadik 46 ponttal, a Kisvárda a negyedik, szintén 46-tal. A várdaiak három fordulóval ezelőtt a második helyre léptek elő, ám később botlottak, s egy olyan csapatról van szó, amely ebben a szezonban nem tervezte feljutását, azonban a következő években kimondatlanul is igen. Ezért hajtották végre azokat az igazolásokat, melyekkel alaposan megerősödött csapatuk.

- A Kisvárdának olyan állománya van, ami joggal tartja csapatukat az élbolyban - vélekedett ifj. Mihalecz István, a ZTE FC vezetőedzője. -Rutinos labdarúgók alkotják keretüket, játékügyes csapat és biztos, hogy nem lesz annyit a labda nálunk, mint az előző találkozónkon. Fel kell készülnünk, ha szeretnénk itthon tartani a három pontot, márpedig ez a célunk. Daru Bence megkapta az ötödik sárga lapját, ő nem szerepelhet, ez komoly érvágás számunkra. Ám arra készülünk, hogy megoldjuk ezt a helyzetet is. Nagy szükség lesz a támadószekcióban az jó egyéni döntésekre, csak így lehetünk eredményesek. És persze minden csapatrészben, hiszen erős ellenfél vár ránk. Daru mellett sajnos a sérült Nagy Tamásra sem számíthatok.

Gólt kell lőni az eredményességhez, ez nem vitás. Babati Benjamin a ZTE támadója képes erre, és a váratlan megoldásokra. Fotó: Katona Tibor

Arra kérdésre, hogy a szakvezető honnan nézi majd a mérkőzést, ifj. Mihalecz István annyit felelt: 50 méternél közelebb nem lehet a kispadhoz.

- Kollégáimmal mindent megbeszéltünk, Molnár Balázs lesz az, aki a csapatot a kispadon irányítja majd - árulta el ifj. Mihalecz István, aki egymeccses eltiltást kapott, mert a legutóbbi találkozón a pályára ment engedély nélkül. - Bízom benne hogy ezt a nehéz feladatot megoldjuk, elsősorban a pályán.

Várhatóan a Szappanos - Simonfalvi, Króner, Forgács, Szalkai - Patvar5os, Bedi, Szakály - Városi, Horváth R., Bababti összeállításban kezd a ZTE.

A 28. forduló további mérkőzései. Szombat: Szigetszentmiklós-Dunaújváros 18.00, Szeged-Sopron 18.00, Soroksár-Balmazújváros 18.00, Ajka-Vác 19.00, Csákvár-Siófok 19.00, Budaörs-Mezőkövesd 19.00. Vasárnap: Gyirmót-Szolnok 20.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!