Sport

2016.02.04. 13:08

Kanizsai Vadmacskák: a rossz kezdés döntő volt

Nagykanizsa – A Kanizsai Vadmacskák SE amatőr női NB I-es kosárlabdacsapata a tabellán második Tatabányai KC vendége volt, és a papírformának megfelelően vereséget szenvedett.

Kühne László

Tatabányai KC–Kanizsai Vadmacskák SE 88-52

(28-7, 21-14, 21-18, 18-13)

Tatabánya, 100 néző. Jv.: Nepp L., Nagy V.

Kanizsa: Fekete 13/9, Fuisz 8/3, Hegyi 12/6, Horváth E. 2, Kardos 6. Csere: Gutai 6, Herman A. 5, Scheiber, Zsámár, Bánhegyi. Vezetőedző: Gábor Erzsébet.

Dekoncentráltan kezdtek a kanizsaiak, majd végig pontatlanul játszottak az első negyedben. A hazaiak érvényesítették magassági és erőfölényüket is, a zalaiak pedig hátrányukat csak a második játékrész közepén, Hegyi Vivien zsinórban dobott 7 pontjával tudták csökkenteni némileg.

Fekete Csilla volt a kanizsaiak legeredményesebb játékosa
Fotó: Szakony Attila

Nagyszünet után javult a Vadmacskák teljesítménye, pontosabban is dobtak, a találkozó ezen szakaszában Fekete Csilla és Gutai Flóra volt leginkább eredményes. Egészen a találkozó 34. percéig jó ritmusban is támadott a KVSE, de a végjátékban újból sokat hibáztak a vendégek, míg a Tatabánya rutinját és magassági fölényét kihasználva növelte előnyét.

Gábor Erzsébet: „Az első negyedet leszámítva helytálltunk a nagyobb játékerőt képviselő hazaiakkal szemben."

Jók: Fekete, Hegyi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!