Sport

2016.07.12. 18:25

Kapuscsere lesz a ZTE FC csapatánál, szerdán pedig Ptujban ukrán élcsapat vár a zalaiakra

Zalaegerszeg - Az NB II-es bajnokságra készülő ZTE FC labdarúgócsapatára komoly kihívás vár szerdán Szlovéniában, hiszen az ukrán élvonal 5. helyezettje, az FC Vorskla Poltava vár a zalaiakra Ptujban 17 órától felkészülési mérkőzésen.

Kerkai Attila

Amit az ellenfélről tudni érdemes, hogy az ukrán bajnokság legutóbbi szezonjában az 5. helyen végzett. Ezzel az UEFA honlapján található összeállításból kiderül, hogy az Európa Liga 3. selejtezőkörében csatlakozik a küzdelmekbe. Az ukránok Szlovéniában edzőtáboroznak, s várják a pénteki sorsolást, hogy kivel kell megmérkőzniük a főtáblára kerülésért.

Ez alapján nagyon erős ellenfél vár a ZTE FC-re, amely továbbra is az előre eltervezett felkészülés szerint készül a két és fél hét múlva esedékes NB II-es bajnoki rajtra. Csató Sándor vezetőedző együttese veresége ellenére biztatóan játszott legutóbb szombaton az élvonalbeli rajtjára készülő Gyirmót FC ellen, de most még erősebb ellenfél vár rá.

Ami a keretet illeti változatlan összeállításban készülnek az egerszegiek, illetve annyi változás mégis van, hogy kapusposzton érkezik Fadgyas Tamás az MTK együtteséből. Méghozzá kölcsönbe, s mint Ágoston Zoltán, a ZTE FC ügyvezetője kedden tájékoztatta lapunkat, ha úgy alakul, akár a szerdai mérkőzésen be is mutatkozhat.

Kovács Dániel fejlődését szeretnék elősegíteni Fotó: Archiv

Kovács Dániel kapus munkájával ugyanis elégedettek, de Szappanos Péter mögött kevesebb szerephez jutott, viszont fejlődése érdekében kölcsönadják a ZTE FC-hez hasonlóan NB II-es Csákvár csapatához, ahol első számú kapus is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!