Sport

2014.10.30. 16:45

Kár volt a negyedik negyedért

Nagykanizsa - A női amatőr NB I-es bajnokságban rangadót rendeztek: a Vadmacskák a szintén veretlen Tatabányát fogadta, melynek soraiban két kanizsai nevelésű játékos is szerepelt.

Varga Andor

Kanizsai Vadmacskák SE -Tatabányai KC 71-81

(25-19, 16-23, 21-20, 9-19)

Nagykanizsa, 80 néző. Jv.: Csabai, Koncsek.

Kanizsa: Fekete 16/6, Fuisz 19/6, Nagy D. 3/3, Kardos 6, Hegyi 19/6. Csere: Horváth E. -, Bernáth -, Herman A. 8. Edző: Zsámár Krisztián.

Herman Aliz (Vadmacskák) készül célba venni a kosarat (Fotó: Szakony Attila)

A Tatabányánál korábbi NB I-es kosarasok mellett két kanizsai nevelés, Mozsolics Judit és Horváth Bianka is várta a feldobást. Ők ketten a nyáron kerültek a gárdához, az ELTE-BEAC Újbudától.

Jó ritmusban kezdték a hazaiak a mérkőzést. Hegyi Vivien és Fekete Csilla sikeres távoli és középtávoli dobásaival a 7. percben már 10 ponttal is vezettek, ami a negyed végére valamelyest csökkent. A második negyedben a kanizsaiak továbbra is koncentráltan játszottak, tartott is az előnyük egy ideig, a rutinos vendégek azonban magas játékosaik ponterősségével elkezdték a felzárkózást.

Nagyszünet után fej-fej mellett haladtak a csapatok, felváltva estek a kosarak és a harmadik negyed végén 62-62 volt az eredmény. A 35. perctől a tatabányaiak magas játékosai kihasználták a vendéglátók védekezési hibáit, és onnan felzárkóznia, illetve fordítania a KVSE-nek már nem sikerült, főleg a pontatlan támadójáték és a célt tévesztő dobások miatt.

Zsámár Krisztián: - Magas színvonalú, nagy iramú, változatos mérkőzésen maradtunk alul, ahol a végjátékban érvényesült a vendégek nagyobb rutinja.

Jók: Fuisz, Hegyi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!