Sport

2016.04.18. 17:24

Kedd este ZTE-Körmend derbi: téttel és bizonytalansággal

Zalaegerszeg - Egyelőre minden bizonytalan, vagyis a kedd esti (19.00), Körmend elleni találkozó előtt...

Kerkai Attila

Hétfőn Bencze Tamás, a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda csapatának vezetőedzője sem tudta teljes bizonyossággal kijelenteni, hogy Djordje Pantelic és Mohácsi Máté ott lesz-e együttesében másnap este. Az NB I A-csoportos férfi kosárlabda bajnokság középszakaszában a felső házban igazi rangadó következik a két ősi rivális ZTE KK és a Körmend között. Ráadásul a tét is nagy: ha a zalaiak nyernek, már biztos, hogy negyediknél rosszabb helyen nem zárnak, ha a Körmend sikere következne, az a vasiaknál éltetné a reményt, hogy még el tudnak mozdulni az ötödik helyről.

Az előzmények ismertek: szombaton Pakson a ZTE KK Pantelic-et és Mohácsit nélkülözve 109-69-re kapott ki, s ez a találkozó is megmutatta, hogy egy-egy játékos (kettő meg pláne...) kiesése a ZTE-nél komoly érvágást jelent. Hétfőn először arról kérdeztük Bencze Tamás vezetőedzőt: mire számíthat velük kapcsolatban keddre.

Amennyiben kedd este is készülhetne olyan fotó, amin az egerszegieknél Govens vezeti a labdát és mögötte két társa, Mohácsi és Pantelic figyeli, akkor a ZTE esélyei lényegesen megnőnek a sikerre Fotó: Pezzetta Umberto

- Röviden: nem tudom... - hangzott a szakvezető válasza. - Mindketten jobban vannak, azt szeretnék, ha játszani tudnának, de kérdés, hogy mire lehetnek képesek. Annyit szeretnék megjegyezni, szombaton sem taktikáztunk. Nem arról volt szó, hogy játszhattak volna, de inkább pihentettük őket, hogy keddre teljesen rendben legyenek. Orvosi szempontokat figyelembe véve nem játszhattak. És így lesz ez kedden is, tehát az orvos és a játékosok döntése lesz, hogy bevethetők-e.

Mint megírtuk, Mohácsi a kezére esett rá a múlt szerdai találkozón, Pantelic-nek pedig a combjába térdeltek bele és vérömleny keletkezett ennek helyén. A bizonytalansági tényezők tehát megvannak, de kedden este érkezik a Körmend, s mindkét csapat számára fontos összecsapás következik.

- A gondot az is tetézi, hogy a korábbi sérültjeink miatt nem tudunk edzésen sem készülni, ahogy kellene - mondta Bencze Tamás. - Taktikai repertoárunk mostanra olyan, hogy nagyon gyakorolni nem kell, de persze egy-egy találkozóra mindig szükséges külön felkészülni. Az alapszakaszban kétszer vertük a Körmendet, s mindkétszer nagyon jól dobtunk. A középszakaszban is győztünk ellenük, akkor ugyan nem volt extra a dobóteljesítményünk, viszont remekül védekeztünk. Most is megvan, hogy mit akarunk játszani, de nem lesz mindegy, hogy a két játékosra számíthatok-e.

Hétfői információk szerint telt ház várható a keddi mérkőzésen. A ZTE KK 400 belépőt biztosított a körmendi drukkereknek, de hazai oldalon is felfokozott a várakozás. Kedden 15 óráig a Dísz téri jegyirodában még lesz lehetőség elővételben megvásárolni a belépőket, a sportcsarnok kapui pedig 17 órakor nyitnak. - Kérjük szurkolóinkat, hogy időben érkezzenek a sportcsarnokba, a találkozó alatt pedig sportszerű buzdításukkal segítsék együttesünket, ami most nagyon elkel - mondta el megkeresésünkre Stárics Kornél, a ZTE KK ügyvezetője.

- Külön szektort kell biztosítani a jégcsarnok felőli oldalon a vendégeknek, kérjük, hogy a hazai B-közép az ellentétes oldalon, a büfé mellett foglaljon helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!