Sport

2016.10.21. 17:25

Kell még csiszolódni - A ZTE KK fontos győzelmet szerzett a derbi előtt

Zalaegerszeg - Lehetett volna simább is a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapatának csütörtöki győzelme a Szeged ellen, s az is egyértelmű, hogy sokkal precízebb és erőteljesebb játékra lesz szükség Körmenden. Igen, Körmenden, hiszen jövő szombaton máris itt az örökrangadó.

Kerkai Attila

A kínai 3x3-as világbajnokságon szerepelt Mohácsi Máté és Kerpel-Fronius Balázs, így a ZTE KK két találkozóját későbbre halasztották, emiatt úgy várja tehát Bencze Tamás együttese a nagy rangadót, hogy mindössze két éles találkozó lesz a lábakban. Az Alba Fehérvár elleni vereség után eltelt tíz nap, s jött a csütörtök esti Szeged elleni újabb fellépés, amin döcögött a zalaiak játéka. Kétségkívül lehet dicsérni a Tisza-parti együttest is, mert derekasan harcolt, sőt, ha Nikola Lazicnak netán nagyobb a merítési lehetősége a kispadról, talán még nagyobb galibát is okozhatott volna. Az egerszegiek által 85-78-ra megnyert mérkőzésnek viszont volt egy szakasza, amikor a ZTE KK simán eldönthetett volna minden lényeges kérdést. Ám, ahogy előbb a Szeged aludt el és a ZTE KK 33-17-re ellépett, ugyanez fordítva is igaz. Vagyis, a hazaiak engedtek a szorításon és hagyott alább a koncentrációjuk, miáltal a szegediek visszajöttek a meccsbe és végig abban is maradtak.

Adomas Drungilas (szemben) itt éppen Andrija Ciric-csel szemben. A litván például a végén villant, amikor ez is fontos volt (Fotó: Katona Tibor)

Ahogy Bencze Tamás, a ZTE KK vezetőedzője nyilatkozatában jelezte, ő sem volt elégedett a látottakkal, de... Fontos, amit később megjegyzett: annak viszont nagyon örült, hogy amikor közel került az ellenfél, akkor mindig volt valaki, aki segített csapatán. Nem egy emberről volt szó, hanem Mohácsi triplái, vagy Szabó Zsolt és Ubilla fontos kosarai, illetve a legvégén Drungilas helyzetkihasználása például ezek közé sorolható. A szakvezető azt is elmondta, hogy sokat kell még dolgozniuk, mert egyelőre sok a hiba.

Ebből a szempontból egy hét most nagy idő az újabb fellépésig. Immár mindenki itthon van, lehet finomítani a dolgokon, de azt is láttuk, hogy jóval fegyelmezettebbnek kell lenni, mert ebben a tekintetben is láttunk hiányosságot. A fegyelem ugyanis a csapatjáték egyik alapja, ami például a tavalyi ZTE KK-t nagyon is jellemezte - az egyéni villanásokkal együtt.

Jövő szombaton tehát Körmend-ZTE KK derbi, s alighanem már nagyon várják mindkét oldalon.

A ZTE NKK élvonalbeli női együttese a hét végén nem lép pályára, hétfőn viszont már igen. Gáspár Dávid együttese 18 órától fogadja a Városi Sportcsarnokban a még nyeretlen BEAC csapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!