Sport

2015.04.24. 16:54

Kell még egy, másfél pont a címvédéshez - Az Aquaprofit-NTSK vasárnap nyolcadik bajnoki címét szerezheti meg a sakk NB I-ben

Nagykanizsa - Utolsó fordulójához érkezett a sakk NB I-es csapatbajnokság mezőnye, melynek keretében vasárnap (11.00) az Aquaprofit-Nagykanizsai TSK az ASE Paks együttesét fogadja.

Kühne László

Normális körülmények között a tabellán első és második helyezett összecsapása rangadó, jelen pillanatban azonban a kanizsaiaknak 10,5 pontos előnye van a Tolna megyeiek előtt... Nagyon úgy tűnik, a leosztás a már-már szokásos lesz, vagyis bajnokként könyvelhetjük el a címvédő Nagykanizsát, míg „örökös másodikként” ezüstérmesként a paksiakat.

– Azért picit bajban voltunk, hiszen a találkozó halasztását kérvényeztük, lévén, hogy csapatunk tagjai közül Balogh Csaba és Erdős Viktor az örményországi csapat vb-n szerepelnek – kezdte Papp Nándor, a kanizsaiak csapatvezetője. – A versenybizottság úgy határozott, hogy az időpontcsúsztatást nem engedélyezi, pedig a Paks sem kerülhet már másodiknál rosszabb pozícióba.

Az NB I B-ben a kanizsai kettes alakulat a Paks II. számú együttesét fogadja.

– Nagyon szeretnénk, ha a második csapatunk bentmaradna a másodosztályban, így viszont úgy tűnt, hogy tőlük kell felrendelni sakkozókat az első együtteshez. Fennállt egy ideig így annak a lehetősége, hogy az NB I rangadóján öt újonccal állunk ki. Végül most úgy néz ki, hogy csak két játékosunk debütál az első ligában, a kettes egységnek pedig jó esélye lesz megőrizni NB I B-s tagságát. Reméljük, a nagy meccsen azért azt az 1-1,5 pontot csak megszerezzük valahogy...

S akkor az Aquaprofit-NTSK-nak már lehet nyolc, már ami az NB I-es bajnoki címeik számát illeti...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!