Sport

2015.09.25. 12:13

Kellenek a pontok! - Dunaharaszti -ZTE FC, Andráshida -Videoton az MK-ban

Zalaegerszeg - Pénteken elkészítették a labdarúgó Magyar Kupa 3. körének a párosítását, melynek értelmében a legjobb 32 között a ZTE FC az NB III-as Dunaharasztival meccselhet, míg a Tarr Andráshida a bajnok Videotont kapta. A két zalai csapat kupamérkőzése még odébb van (október 14.), sokkal fontosabb számukra a hétvégi bajnoki.

Kerkai Attila

Az NB II 8. fordulójában a ZTE FC például szombaton 16 órától a Sopron vendége lesz, amely eddig ugyan csak 4 pontot gyűjtött, de azt tartják róla, hogy ennél azért jobb csapat. A soproni találkozó érdekessége lesz még, hogy a városi stadion felújítási munkálatai miatt az SVSE-pályán rendezik ezt a találkozót. Ám mielőtt a bajnoki mérkőzés esélyeit taglalnánk Csank Jánossal, a ZTE FC vezetőedzőjével, előbb arról kérdeztük, miként értékeli a kupasorsolást.

- Jó, mert egy verhető ellenfelet kaptunk, de tudjuk, hogy egy NB III-as csapat is elkaphat bárkit, példa rá a Gyirmót kiesése - válaszolta Csank János. - Tovább kell jutnunk és szeretnénk, ha NB I-es csapattal is megmérkőzhetnénk a sorozatban.

Siófokon Mogyorósi, a hazaiak kapitánya ragadja karon Daru Bencét, a ZTE FC támadóját. Ahogy őt, úgy csapatát is megfogta a keményen küzdő Siófok, de Sopronban elkerülnék ezt a zalaiak Fotó: Szekeres Péter

A Sopron elleni mérkőzéssel kapcsolatban pedig a feladat adott, vagyis nagyon kellene a három pont, hiszen a ZTE FC legutóbb Siófokon egyet sem szerzett, pedig nagyon szerette volna megnyerni azt a találkozót is.

- Valóban nem volt sikeres a siófoki túránk, főleg az első félidő, ám utána már jobban futballoztunk - mondta a ZTE FC szakvezetője. - Kár volt a szünet előtt kapni azt a gólt, hiszen ha 0-0-val nyitjuk a második játékrészt, a házigazda sem futballozhatott volna olyan nyugodtan. Valóban, nagyon fontos lesz a Sopron elleni találkozónk, ráadásul megint olyan ellenfél jön, amely szerintem jobb annál, mint amit eddigi szereplése takar. Nevek alapján nem rossz együttes, a ZTE FC pedig még mindig név az NB II-ben és ellene a riválisok nagyobb elánnal futballoznak. Az adok-kapokba nem érdemes belemenni, túl kell játszani az ellenfelet, de persze van olyan poszt csapaton belül is, ahol kőkeményen oda kell tenni magát az embernek. A cél ugyanaz, mint mindig, vagyis győzni akarunk.

A ZTE FC-nél Horváth Roland hátsérülése okoz gondot, a tervezett kezdőcsapat pedig megegyezik a legutóbbival: Szappanos Simonfalvi, Gyagya, Forgács, Fodor Szakály A., Nagy T., Bedi Városi, Daru, Babati.

És akkor a másik zalai csapatról, amely a Magyar Kupában érdekelt: a Tarr Andráshidát a bajnok Videotonnal hozta össze a sors, aminek nem feltétlen örült Dobos Sándor vezetőedző.

- Végignézve a 32-be jutott csapatok névsorát, jobban szerettem volna még egy verhetőnek tűnő ellenfelet ebben a körben, de nincs mit tenni, ezt adta a sors. A Videoton ellen is minden elkövetünk majd - mondta el megkeresésünkre Dobos Sándor, aki persze a szerdai, hosszabbításos továbbjutásukról és a Csepel elleni vasárnapi (16.00) bajnokiról is nyilatkozott. - annak nagyon örülök, hogy szerdán újra összekerültünk és ki is vertük a Diósdot, szerintem megérdemelten. A kihagyott büntetőnk után is mentünk előre és egyenlítettünk, majd a hosszabbításban már a mi akaratunk érvényesült. Ezek pozitív jelek, hogy van bennünk kurázsi és erő is. A Csepel elleni vasárnapi meccsünk nagyon fontos lesz és szeretnénk tökéletessé tenni a hetet egy sikerrel. Bízom benne, hogy a helyzetkihasználásunk tovább javul, ami már a Diósd ellen is látszott.

Szombat, 16.00: Soroksár -Szigetszentmiklós, Kisvárda- Budaörs, Szeged- Mezőkövesd, Sopron -ZTE FC. 17.30: Gyirmót -Dunaújváros. 19.00: Ajka -Siófok, Szolnok -Balmazújváros. Vasárnap, 15.00: Csákvár -Vác.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!