Sport

2016.05.13. 18:38

Kenesei csak kapufáig jutott, győzött a Hida

Zalaegerszeg – A labdarúgó NB III Nyugati-csoportjában Andráshidán kezdődött el a 31. forduló.

Zalai Hírlap Sport

Tarr Andráshida–III. Ker. TVE 2-0 (1-0)

Zalaegerszeg, 200 néző. Jv.: Móri.

Andráshida: Horváth M. – Baráth, Török, Balla, Horváth T. – Varga (Kovács L.) Kovács Gy., Pajor, Szegleti, – Tóth L. (Tóth B.), Bíró (Pesti). Edző: Dobos Sándor. Gólszerzők: Varga, Kovács Gy.

A vendégektől Szűcs (balról) és Balla párharca a középpályán Fotó: Pezzetta Umberto

A rutinos vendégcsapatban szerepelt Kenesei Krisztián, a ZTE egykori bajnokcsapatának tagja. Az első negyedóra ismerkedése után két hazai helyzet után a vendégek játszottak fölényben. Egy remek zalai kontra végén viszont a házigazdák szerezték meg a vezetést. A zalaiak egyértelműen visszahúzódtak saját térfelükre, a kontrák veszélyt jelentettek a fővárosiak kapujára. A vendégek nem tudtak mit kezdeni az Andráshida zárt védekezésével, egyedül Kenesei pontrúgásai jelentetek veszély. Az egyiket a félidő hajrájában a kapufa hárította.

Fordulás után sem sokat változott a játék képe. A vendégek a szünetbeli edzői fejmosás után nagyobb lendülettel kezdtek, de meddő mezőnyfölényen túl semmi másra nem tellett erejükből. A hazai kontrák továbbra is veszélyesek voltak. A félidő közepén ismét egy jól sikerül hazai támadás végén biztossá vált a zalaiak sikere. A folytatásban is a vendégek birtokolták többet a labdát, de helyzetet sem tudtak kialakítani a hazai kapu előtt. A zalaiak kézben tartották a mérkőzést, jóval több lehetőségükből kettőt értékesítettek, és megérdemelten nyertek.

Dobos Sándor: „Kitűnő játékosállománnyal rendelkező csapatot sikerül jó játékkal legyőznünk, gratulálok a játékosaimnak.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!