Sport

2017.02.14. 17:29

Készülnek a hétvégi ob-re

Zalaegerszeg - Közeledve a fedett pályás atlétikai felnőtt országos bajnoksághoz, a Zalaszám-ZAC élversenyzői igyekeznek minél nívósabb viadalokon részt venni.

Kerkai Attila

Az egerszegi klub két válogatott atlétanőjét is meghívták egy nagyszabású atlétikai gálára Linzbe. Ferenczi Melinda korábbi hosszú sérülése után ezen a versenyen állt rajthoz először félelem nélkül 200 m-en. Az éles kanyarokkal is megvívott harcból Ferenczi jól jött ki, hiszen a 24,80 mp-es időeredménye biztató. Kámán Ferenc edző tanítványa jó teljesítményével az 5. helyen végzett. Csóti Jusztina betegséggel küszködve is vállalta a részvételt. 60 m-en 7,66 mp-es időt ért el, 200 m-en 24,91 mp alatt ért célba, és a 9. helyen végzett.

Másnap már Szűcs Valdóra figyeltek az egerszegiek, aki Sheffieldben, a brit fedett pályás bajnokságon indult 60 m gáton. A Zalaszám-ZAC kiválósága bekerült a döntőbe, és 7,83 mp-es jó teljesítménnyel negyedik helyen ért célba.

A linzi gála után két nappal Csóti Jusztina Budapest nyílt bajnokságán szerepelt, szerencsére már sokkal jobb egészségi állapotban. Itt 60 m-en 7,60 mp-es idővel bronzérmes lett, míg a 200 m-es síkfutásban 24,96 mp-es teljesítményével ezüstérmet nyert.

A Zalaszám ZAC legjobbjai a hétvégén Budapesten, az országos felnőtt bajnokságon állnak rajthoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!