Sport

2016.05.13. 18:59

Két győztest ünnepeltek!

Végállomás vagy folytatás...Mindkét csapat számára ez jelentette a tétet a pénteki Zalakerámia-ZTE KK – Körmend férfi kosárlabda bajnoki negyeddöntőben, melyet hatalmas csatában a vasiak nyertek és ezzel 3-1-re megnyerték a párharcot is. A ZTE KK férfias csata végén kapott ki és zárta ezzel a szezonját az 5. helyen.

Kerkai Attila

Zalakerámia-ZTE KK – Egis-Körmend  70-73 (19-24, 21-14, 8-20, 22-15)

Zalaegerszeg, 2600 néző. Jv.: Cziffra, Benczur, Söjtöry.

ZTE KK: Kinney 17/9, Govens 26/3, Kerpel-Fronius 2, Mohácsi 5/3, Pantelic 9/3. Csere: Balmazovic 9/9, Velkey 2. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Körmend: Petty 23/9, Channels 16/6, McKinney 9/3, Dickerson 3/3, Duinker 13/3. Csere: Ferencz 5/3, Tóth N. 2, Lakosa 2.  Vezetőedző: Teo Cizmic.

Kipontozódott: Govens (40.), Kerpel-Fronius (40), ill. Lakosa (33.)

A ZTE KK-nak ugyanis ezen a találkozón nyernie kellett volna ahhoz, hogy versenyben maradjon a továbbjutásért, hiszen a Körmend 2-1-es előnnyel érkezett. A ZTE KK nagyszerűen kezdett (6-0), de nem lehetett  mindig így, hiszen a Körmend ugyanazt az agresszív  védekezést alkalmazta, mint a keddi találkozón és Petty keze is „elsült”. Mintha ez lett volna  a riadó, a Körmend elkezdett kívülről  jól dobni és  fordított (11-15). Mindkét csapat és mindkét szurkolótábor ugyanazon a hőfokon égett, mint az előző három találkozón. A vendégek vezettek (24-29), a ZTE KK harcolt, hogy utolérje őket, a hazai drukkerek pedig mindent bevetettek és igyekeztek verbális  nyomást  is gyakorolni a vendégekre. A   félidő hajrájára  Govens lendületes játékával a zalaiak fordítottak  és előnnyel vonultak pihenőre (40-38).

Fordulás után két duplával visszavette a vezetést a vendégcsapat és mintha a  szünet nekik tett volna jobbat. A ZTE-nek nem volt könnyű dolga, hiszen előnyből gyorsan hátrányba került, ami lélektanilag is nyomaszthatta és fogyott az erő. Ettől függetlenül óriási meccs volt ez  is, hiszen mindkét csapat teljes erőbedobással  harcolt, de egy idő után érezni lehetett, hogy a Körmendben több tartalék van. A 27. percre 42-53-ra lépett el a vendégcsapat, de a sérülésektől sújtott ZTE KK semmit sem adott fel. A harmadik negyedet nagyon megnyerte a vendégcsapat és tízpontos előnyből várhatta az utolsó negyedet. Elementáris erővel szólt a hazai tábor biztatása, hiszen Kinney triplájával 53-58-ra visszazárkózott a ZTE KK, de Jött Channels hasonló válasza. Az utolsó öt perc 54-65-ös vendégvezetéssel indult , de volt még erő a zalaiakban! Egy perccel a vége előtt Kinney 67-69-re hozta fel csapatát, aztán  vitatott körülmények között szedte ki a kezébvől a labdát Channels, pedig egyenlíthetett volna a zalai játékos. Tüntetett a hazai tábor, büntetőkkel jött a Körmend, majd 1 másodperccel a lefújás előtt Balmazovic egy triplával 70-71-re alakította az állást, ám  a végén Channels két büntetője döntött .


Győzött a Körmend, amely 3-1-re nyerte meg a párharcot és a Szolnokkal csatázhat az elődöntőben. A Zalakerámia-ZTE KK számára ezzel befejeződött a szezon, amely számára az férfias  körülmények között elveszített negyeddöntővel együtt is sikeres volt  és az 5. helyen végzett a bajnokságban Bencze Tamás csapata. A zalai közönség győztesként ünnepelte csapatát, és elképesztő volt ezt hallani.

Bencze Tamás: "Gratulálok az ellenfélnek, mert ma megérdemelten győzött és ha a minimálisan is, de a jobb csapat jutott tovább. Kevésen múlt a sikerünk, gratulálok csapatomnak ezért a szezonért. Köszönöm mindenkinek a hozzáállását ehhez a szezonhoz, játékosét, vezetőét, szponzorét és persze a szurkolókét"

Teo Cizmic: "Különösen örülök, hogy ezt a  meccset és párharcot megnyertük, de most már az elődöntőre kell gondolnunk. Képzelem, hogy kollégám most nem ilyen hangulatban van, de hihetetlen szezont nyújtott a ZTE is."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!