Sport

2015.11.19. 16:39

Két jó formában lévő csapat kosárcsatája

Zalaegerszeg – A férfi kosárlabda-élvonal 9. fordulója pénteken (17 óra) a Kecskemét–Zalakerámia-ZTE KK összecsapással kezdődik. A meccsen két jó formában lévő csapat néz farkasszemet.

Varga Andor

A házigazda ugyan csak nyolcadik a tabellán, két utóbbi meccse azonban kiválóan sikerült: egy hete 76-61-re nyert a gárda Nyíregyházán, legutóbbi hazai fellépése alkalmával pedig a Paksot verte 79-68-ra. Remek eredmények, melyek mellett azonban a zalaiaknak sem kell szégyenkezniük, legelőbb is az akkor még éllovas Körmend múlt pénteki legyőzése (88-75) okán.

– Természetesen nyerni szeretnénk, még ha ez Kecskeméten nem is egyszerű – mondta csütörtökön Bencze Tamás, a ZTE KK trénere. – Ellenfelünk remek alakulat, melynek legfőbb erősségei az összeszokottság és a csapategység. A keretük régóta együtt játszik, s most még kiegészültek egy jó amerikai irányítóval. Edzőt ugyan váltottak, de az új szakvezető is szerb, vélhetően az Ivkovics-féle szellemiséget viszi tovább. De saját magunkról is mondhatunk szépeket: vannak tiszteletet parancsoló eredményeink, a hangulat és az önbizalom terén szemernyi gondunk sincs, és talán a formánk is megfelel arra, hogy egy kecskeméti mérkőzés előtt joggal bízzunk akár a győzelemben.

A körmendi Ferencz mindent bevetett a zetés Kerpel-Fronius ellen
Fotó: Pezzetta Umberto

Bencze Tamás azt mondta, az elmúlt egy hét alatt alaposan felkészültek újabb ellenfelükből.

A mérkőzésen ugyanazok a játékosok állnak majd a tréner rendelkezésére, mint legutóbb, a Körmend ellen, Krapic ugyanis messze van még a bevethető állapottól: a jövő héten megy varratszedésre, és december elején kezdhet edzeni.

A ZTE azonban egyelőre nélküle is elég erősnek tűnik – ahogy arról a körmendiek is hosszan tudnának mesélni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!