Sport

2017.04.27. 19:15

Két zalai érem a diákolimpiáról

Zalaegerszeg - Karcagon rendezték meg az asztaliteniszezők diákolimpiájának országos döntőjét. Minden megyéből a győztes csapatok és egyéni versenyzők jutottak az országosra. Zala megye eredményesen szerepelt.

Kerkai Attila

A megyei döntőn az I-II. korcsoportban a cserszegtomaji fiú csapat és a murakeresztúri leány csapat nyert, egyéniben Kovács Milán (Gyenesdiás) és Orbán Flóra (Murakeresztúr) győzött. A III-IV. korcsoport legjobbjai: a murakeresztúri fiúk és a cserszegtomaji leányok, illetve Móricz Marcell és Szita Dóra (mindketten Cserszegtomaj). A középiskolásoknál csak az egyéni győztesek jutottak tovább: a nagykanizsai Salamon Sára (N. Batthyány) és a cserszegtomaji Szita Csaba (K. Vajda).

Az országos döntőn a csoportmérkőzések után csapatban csak a murakeresztúri lányoknak (I-II kcs.), egyéniben pedig Orbán Flórának (I-II kcs.) és Salamon Sárának (V-VI kcs.) sikerült a főtáblára jutnia. Orbán Flóra itt legyőzte szombathelyi ellenfelét és bejutott a legjobb négy közé. A döntőbe jutásért és a 3. helyért vívott mérkőzésen viszont kikapott és 4. lett.

A zalai érmesek. Balról a bronzérmes murakeresztúri leány csapat, Rákos Nóra, Orbán Flóra és Kele Virág, jobbról pedig az egyéniben ezüstérmes Salamon Sára Fotó: a szerző

A murakeresztúri lányok megnyerték csoportjukat, majd a főtáblán legyőzték Fejér megye csapatát. A döntőbe jutásért 2:1-re kikaptak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye gárdájától, de a 3. helyért játszva legyőzték Csongrád megyét, és bronzérmet nyertek.

Salamon Sára biztosan legyőzte minden ellenfelét a csoportban, majd a főtáblán először egy karcagi, majd egy szarvasi vetélytársát verve döntős lett. A fináléban régi vetélytársa várt rá, a veszprémi Molnár Anna, akitől nagy csatában 3:1-re kikapott, így második lett. Zala megye tehát egy ezüstérmet, egy bronzot és egy negyedik helyet ért el az országos döntőn, ami igazán szép eredmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!