Sport

2016.10.21. 17:25

Két zalai karatés az Eb-érmes csapatban

Zalaegerszeg - Az olaszországi Montichiari adott otthont a karatézók 8. WUKF Európa-bajnokságának, melyen 25 ország több mint kétezer versenyzője indult. A Toriki KHKE is részt vett a viadalon.

Kerkai Attila

A megyeszékhelyi egyesületből Takács Virág Vivien, Vida Réka, Vugrinecz Attila, Forintos Fruzsina, Gerencsér Bálint és Lakatos Noel kapott lehetőséget, hogy képviseljék az országot és Zalaegerszeget. A nyitónapon a csapatversenyeket rendezték, a Toriki KHKE együtteséből Takács Virág Vivien és Vida Réka társukkal, Czendrei Lucával (Sun-Dome SE) a magyar csapattal Európa-bajnoki második helyezést szereztek Sanbon Shobu csapat kumitében és a harmadik helyen végeztek Sanbon Shobu rotációs csapat kumitében.

Takács Virág Vivien (balról) és Vida Réka, Takács Ferenc edzővel Fotó: Toriki

Az egyéni számokban is jól szerepeltek az egerszegiek. Az első körön mindenki továbbjutott a versenyszámonként átlagban 50 főt felvonultató mezőnyben. Lakatos Noel korcsoportjában 96-an neveztek, s nagyon jó küzdelmekkel ő például a legjobb 16 közé jutott. Takács Virág Vivien, Forintos Fruzsina, Vugrinecz Attila, Gerencsér Bálint és Vida Réka számára a második körben kevésen múlt a továbbjutás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!