Sport

2016.03.29. 13:26

Kétszázan a tojáskeresőn - Soha ennyien nem vettek még részt a tavaszi tájfutó viadalon

Zalaegerszeg - Az idei húsvét sem múlhatott el anélkül, hogy a TRIÓ-Egerszeg ZTC ne rendezze meg hagyományos tojáskereső versenyét, amely újra a Falumúzeum és az Olajipari Múzeum területén zajlott.

Kerkai Attila

Mint a ZTC elnöke, Fehér Ferenc érdeklődésünkre elmondta: ezúttal már rendezvény elején kiderült, hogy minden eddiginél többen vesznek részt a viadalon, hiszen az indulók számára előkészített 150 darab térkép is kevésnek bizonyult.


- A regisztráció során kiderült, hogy közel kétszázan jöttek el a versenyünkre. A mezőny tagjai igazán kellemes időjárási körülmények között ismerkedhettek a tájfutás sportág alapjaival - mondta el Fehér Ferenc. - Ezúttal nyolcvan darab csoki tojást rejtettünk el a Falumúzeum területén. A lelőhelyeket a tájfutó térképen természetesen ábrázoltuk, annak segítségével lehetett ezeket megtalálni. És az sem volt utolsó szempont, hogy a z ifjú versenyzők a keresés közben megismerkedhettek a két múzeum értékeivel is.

Tóth Gréta és Lázár Emma az egyik falumúzeumi ellenőrzési ponton
Fotó: Katona Tibor

A bemutató verseny mellett ezúttal a már gyakorlott tájfutók számára is kitűztek két versenypályát a ZTC-s szervezők.

A viadalon az alábbi dobogós helyezések születtek. Rövid pálya: 1. Hargitai Barnabás (Szombathely) és Nyeste Dorka (ZTC), 2. Tompos Gábor (ZTC) és Kolcsár Panna (ZTC), 3. Ferenczi Sebestyén (ZTC) és Tőke Fruzsina (ZTC). Hosszú pálya. 14 év alatt: 1. Molnár Levente (ZTC), 2. Csiszár Gyopár (ZTC), 3. Dely László (ZTC). 15 év felett: 1. Fekete Sámuel (ZTC), 2. Csiszár Barnabás (ZTC), 3. Sárecz Éva (ZTC).

A rendezvény végén számos ajándékot is kisorsoltak a résztvevők között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!