Sport

2017.05.22. 18:35

Kétszázhúsz futó a mezőn

Alibánfa - Tizenötödik alkalommal rendezték meg nemrég a Sárvíz Kupa Mezei Futóversenyt a településen, a faluház környékén. A megmérettetésen összesen kétszázhúsz tanuló vett részt, nyolc különböző iskola képviseletében.

Rankasz Brigitta

Idén a Zala megyei indulók mellett Vas megyéből, például Győrvárról is érkeztek kisiskolások a viadalra.

A megnyitó keretében a versenyzőket Alibánfa község polgármestere, Blaskovics László köszöntötte. Ezt követően az I. korcsoport tagjai 600 méteren, a II. korcsoportbeliek pedig 1000 méteren versenyeztek. A III. kategóriában a lányok 1200 méteren, a fiúk pedig 1500 méteren mérték össze tudásukat egymással, míg a IV. korcsoportba tartozó gyerekeknek nemtől függetlenül 1500 métert kellett futniuk.

Az esős, szeles, hűvös idő ellenére minden résztvevő teljesítette a megadott távot.

Az I. korcsoportban a fiúknál az alsónemesapáti Csiszár Levente, míg a lányok közül a zalaszentiváni Horváth Regina ért be elsőként a célba. A II. korcsoport győztesei: Orsós Adrián Alsónemesapátiból, valamint Berki Andrea Pókaszepetkről. A III. korcsoportban a pókaszepetki Bertók Benjámin és a bucsuszentlászlói Varga Violetta szerezte meg az 1. helyet, míg az egervári Sohár Bálint és a zalaszentiváni Muszil Ágnes a IV. korcsoportban győzött. A Béke Ligeti Általános Iskola tanulói az I. és a II. korcsoportban indultak, közülük a három legjobb - Simon Eszter, Zalavári Bence és Balogh Bence - különdíjat kapott.

Az iskolák versenyében, és az alsó tagozatosok között meghirdetett megmérettetésben Búcsúszentlászló győzedelmeskedett. Csonkahegyhát a felsősök versenyében szerezte meg az első helyezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!