Sport

2017.02.14. 17:30

Kétszázötven induló a teremíjász-bajnokságon

Hévíz - Az ország legnagyobb vadászati, horgászati és fegyverkiállítása, a FeHoVa programjainak részeként rendezték meg az íjászok idei terem országos bajnokságát, melyen ott voltak a Hévíz SK versenyzői is.

Kerkai Attila

A közel 250 résztvevőt felvonultató ob-ra csak a kvalifikációs szint meglövése után lehetett nevezni. Kadett olimpiai kategóriában Hévízről Szüts Mátyás és Bencsik Márk indult. A rangsoroló versenyen Szüts az 1. helyen végzett 561 körrel, Bencsik pedig 4. lett 526-tal.

Balról a negyedik helyen zárt Bencsik Márk, jobbról az ezüstérmes Szüts Mátyás. Mindkét hévízi fiúnak jár az elismerés Fotó: Hévíz SK

A kieséses, szettrendszerű végjátékba az első nyolc versenyző került be. Szüts itt a pénzügyőrös Tóth Leventét 7-3-mal búcsúztatta, Bencsik pedig a soproni Tamás Simont győzte le 7-3-ra. Mindkét hévízi fiú bekerült a legjobb négybe, ráadásul a következő szettpárharcban egymás ellen küzdöttek. Szüts itteni győzelmével kivívta magának az aranydöntőt, Bencsik pedig indulhatott a bronzéremért.

Szüts Mátyás a budapesti Zoltán Leventével, Bencsik Márk pedig Andi Zsomborral, a Malév SC versenyzőével vívott párharcot. Mindkét mérkőzés nagyon kiélezett csatát hozott és nem is született döntés, hiszen döntetlennel értek véget. A szétlövés döntött, de ebben mindkét hévízi versenyző kevesebb pontot ért el, így Szüts Mátyás ezüstérmet szerzett, Bencsik Márk pedig negyedik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!