Sport

2017.03.16. 15:57

Kétszer még egyenlített, de kikapott a ZTE FC a Ceglédtől

A labdarúgó NB II 25. fordulóját hét közben rendezték, a ZTE FC együttese pedig a Cegléd vendégeként Albertirsán lépett pályára. Az egerszegiek kétszer ugyan egyenlítettek, de a vereséget nem tudták elkerülni...

Kerkai Attila

Cegléd FC-ZTE FC 3-2 (2-1)

Albertirsa, 340 néző. Jv.: Csonka (Buzás, Csatári).

Cegléd: Mursits – Nagy S., Nánási, Preklet, Farkas A. - Lengyel, Takács G. - Lengyel  (Szabó V., 57.), Takács  - Valkovszki, Frőhlich, Albert Á. (Asztalos, 75.) - Tóth L. Vezetőedző: Miskei Attila.

ZTE FC: Szappanos – Króner, Forgács, Kovács G., Deutsch – Nagy T. - Babati (Oláh, 61.), Bedi, Végh (Ekker, 81.), Jakab (Bobál, 13.)  – Paudits. Vezetőedző: Csató Sándor.

Gólszerzők: Főhlich (5.), Albert Á. (23.), Szabó V. (84.), illetve Bobál (19., 68.).

Sárga lap: Nánási (26.), illetve Nagy T. (65.), Deutsch (73.), Végh (78.), Bobál (90.).

 

Az már az albertirsai sportcentrumba történő megérkezéskor egyértelművé vált, hogy viharos erejű szél alaposan megnehezítheti mindkét csapat dolgát. Ha nem fújt volna, azt is írhatnánk, kellemes, tavaszi idő fogadta a csapatokat, ám ez korántsem volt így. A szél aztán az 5. percben is szerepet kaphatott, hiszen az nem létezik, hogy egy ártalmatlannak tűnő középre emelést így elszámoljanak a zalai védők... Frőhlich a kapunak háttal  állva, félig sarkazós mozdulattal belekotort a labdába, ami Szappanos hasa alatt átcsorgott a gólvonalon, 1-0.  A ZTE széllel szemben támadott, ami nem könnyítette meg a dolgát, és az sem, hogy Jakab megsérült, így korán cserélnie kellett a zalaiaknak. Babati a 17. percben a felső lécet találta telibe, majd két perc múlva tulajdonképpen az ő lövése gólpassznak minősült, ugyanis  a csereként beállt Bobál Gergely lekezelte a labdát,   és befordulva 7 méterről helyezett a jobb sarokba, 1-1. Mielőtt viszont a ZTE lendületbe jött volna, egy bal oldali akció végén Albert Á. 14 méterről  a kapufa segítségével szerzett újra előnyt a hazaiaknak, 2-1.  Az egerszegiek próbálták birtokolni a labdát, de a széltől támogatott Cegléd „szélvészgyors"  kontrákat vezetett.  Ami most csak  játék a szavakkal, mert alapvetően nagyon sok hiba jellemezte a mérkőzést, elsősorban a szél játékának következtében. A ZTE FC az első félidőben többet támadott, de a szünetben vesztésre állt.

A második félidőben az egerszegieket támogatta a szél és kezdetben a Cegléd nem nagyon tudta átlépni a felezővonalat.  Kezdetben, mert később már a hazaiak is  aktívabbak lettek, ettől függetlenül a ZTE támadott többet, sorra lőtte be a szögleteket, de eredmény nélkül. A kapura teljesen veszélytelen volt a zalaiak játéka, mígnem a 68. percben a sokadik szöglet gólt eredményezett. Bedi jobb oldali beadásába Bobál csúsztatott bele, a labda pedig a hálóban kötött ki, 2-2. Így viszont, hogy be tudott találni a ZTE és   idő még bőven lett volna megszerezni a vezető találatot is, azonban a Cegléd kezdett el többet veszélyeztetni. A 78. percben Végh rántotta le Frőhlichet, a játékvezető büntetőt ítélt, de Frőhlich lövését Szappanos kiöklözte, a kipattanót pedig Takács közelről fölé vágta...  Az egerszegiek megúszták ezt, de a vereséget már nem... A 84. percben egy ceglédi kontra végén Nagy S. „kétkapufás" lövését  végül Szabó V. közelről vágta a hálóba, 3-2. A ZTE csapatában nem volt annyi erő, hogy ponttal távozzon, kikapott az egyik,  a kiesés elől menekülő csapattól, így pedig esélye sincs, hogy felzárkózzon...

Miskei Attila: Nagyon boldogok vagyunk, mert sokat tettünk a győzelemért egy remek csapat ellen. Továbbra is ugyanilyen alázattal kell futballozni.

Csató Sándor: Nagyon csalódott vagyok, hiszen olyan gólokat  kaptunk, amiket ezen a szinten nem volna szabad. A második félidőben sikerült az egyenlítés, de a győzelemért többet kell tenni. Van egy-két játékos, akinek a teljesítménye hagy kívánnivalót maga után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!