Sport

2017.04.05. 17:30

Kezdik a rájátszást - A ZTE NKK újra a Sopronnal találkozik

Egy kicsit talán már úgy vannak vele a lányok, hogy kezdik unni a Sopront, ám játszani kell. A ZTE NKK csütörtökön (18.00) idegenben (Sopronban) kezdi meg a rájátszás első körét.

Kerkai Attila

Túlzottan nem "szakadt el" egymástól a két együttes, hiszen pénteken a Magyar Kupa negyeddöntőjében találkoztak utoljára, amikor 77-61-es soproni siker született. Az egyik fél második győzelméig tartó bajnoki negyeddöntőben sem az egerszegiek az esélyesek.

- Sok újdonsággal nem szolgálhatok, mert mi újat lehetne még elmondani a remek erőkből álló riválisunkról - kezdte ezzel Gáspár Dávid, a ZTE NKK szakvezetője, amikor ismét a Sopron elleni találkozóról kérdeztük. - Megint nem mi vagyunk az esélyesek, s nekünk az is örömteli volt, hogy a pécsi Magyar Kupa találkozón megint nem gázoltak át rajtunk. Hogy mindez csak amiatt volt-e, mert a soproniak a kulcsembereiket csak 25-28 percig játszatták, ezt nem a mi dolgunk eldönteni. A lényeg, hogy egy ilyen erős csapat ellen is képesek voltunk - és így volt ez a bajnoki találkozónkon is - jó periódusokat produkálni. Tény az is, hogy a végére felőröltek bennünket. A fizikai fölényüket nem lehet csak taktikai húzásokkal kompenzálni. A realitás az, hogy mindenben jobb csapat az UNIQA-Sopron. Mi majd a következő körben szeretnénk egy bravúrt elérni, amikor majd a DVTK-Győr párharc vesztese vár ránk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!