Sport

2016.09.27. 16:25

Kezdik az új szezont - A Kanizsa VSE csütörtökig még frissülni szeretne

Nagykanizsa - Csütörtökön kezdi meg a vízilabda OB I B 2016-17-es idényében szereplését a Kanizsa VSE együttese. A dél-zalai csapat idegenben játszik, a Racionet Honvéd II-höz látogat.

Kühne László

Maga a fővárosi klub, legalábbis annak egy szekciója akár ismerős is lehet az elmúlt napokból a sportág zalai hívei számára, hiszen a Magyar Kupa keretében az OB I-es csapatuk járt Kanizsán.

- Egyelőre nem tudjuk, hogy milyen összeállításban száll majd vízbe ellenfelünk, hiszen a nagyoktól három fiatal még vissza is játszhat náluk - mondta Simonka Ferenc, a Kanizsa VSE edzője. - Persze nálunk is lesz fiatalítás, hiszen az MK keretében Rózsavölgyi Dániel, Sipos Dávid és Szepesi Bence is lehetőséget kapott, és ők a BVSC utánpótlásából kerültek például hozzánk. Horváth Gyula a kanizsai hátországból, egyben az OB II-ből került fel az első együttes keretéhez, ahogy Skriba Szabolcs is a második csapatunkban játszott eddig.

Szemben a kanizsai Kéri Péter a Szolnok elleni Magyar Kupa-találkozón. Sokat kivett a játékosokból Fotó: Gergely Szilárd

Távozók ugyanakkor nem voltak sokan, felkészülési találkozókból viszont számos akadt.

- Cseh Attila ment el tőlünk, s ugyan szó volt arról, hogy Szilvasán Bence visszatér hozzánk, de erre végül nem került sor. Úgy érzem, hogy a bajnokságra jól felkészültünk, edzőmeccseket játszottunk, illetve a Magyar Kupa is jó erőfelmérő volt. Ugyanakkor azt gyorsan hozzátenném, hogy a négy kupameccs eléggé megterhelő volt a csapatnak, ezt a srácokon észre is vettem. Ebből próbálunk kilépni, bízom abban, hogy ennek már a Honvéd otthonában is meglesz az eredménye.

Mint korábbi híradásainkban már beszámoltunk róla, a péntek-szombati Magyar Kupa csoportselejtezőben Nagykanizsán igazán erős mezőny gyűlt össze. Itt volt a bajnok Szolnok csapata, melyben a magyar válogatottak mellett a Rio de Janeiróban győztes szerb olimpiai bajnokok közül hárman is vízbe szálltak illetve a már említett Racionet-Honvéd csapatában is szerepeltek válogatottak. Ez a két csapat jutott tovább a kanizsai ötösből, míg a házigazda Kanizsa VSE az ötödik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!