Sport

2015.11.26. 16:24

Kézilabda NB II: csak a Keszthely győzött

Körkép - A 8. forduló mérkőzéseit játszották az elmúlt hétvégén a kézilabda NB II-ben. A nőknél váratlanul simán kikapott a Hévíz, két férfi csapatunk egyaránt szoros meccseket játszott – ellenkező előjellel.

Góth Imre

Nők, Délnyugati csoport:

Budakalász–Hévíz 26-20 (11-10)
Budakalász, Sportcsarnok 100 néző. Jv.: Hantos, Rózsahegyi.
Hévíz: Fonyódi- Borsi B. 3, Fehér 2, Klász 4, Papp 2, Holczbauer 1 , Czigány 5. Csere: Borda (kapus), Berecz, Lakatos 2, Buzás, Horváth, Borsi F 1., Novográdecz, Belina. Játékos-edző: Klász Karola.

Jól kezdett az esélyesebb Hévíz és már 6-3-ra, majd 9-7-re is vezetett. A félidő végén kettős emberhátrányba kerültek a vendégek, és akkor fordított a hazai csapat. Meglepetésre a második félidő elején a zöld-fehérek sorra hagyták ki helyzeteiket, a belső posztokról nem lőttek gólokat, a Budakalász pedig remeklő kapusának és a 14 gólt szerző Tóthnak köszönhetően biztos győzelmet aratott.

Férfiak, Északnyugati csoport:

Szombathely ESE–Keszthely GDSE 23-24 (11-13)
Szombathely, 150 néző. Jv.: Lábadi, Szakatics.
Keszthely GDSE: Szemerédi – Baranyai Zs. 10, Tóth L. 2, Baranyai N. 2, Hunkár 1, Szmola 5, Sasvár 1. Csere: Pádár Ma. (kapus), Kovarszki 1, Szász, Bálványkövi 2, Szente, Csiszár, Pádár Má., Kránitz. Játékos-edző: Baranyai Norbert.

Az újonc otthonában a Keszthely fegyelmezett játékkal hamar kezébe vette az irányítást és végig vezetett. A kezdeményező szellem ellenére kevés gól született, nagy hibaszázalékkal dobtak kapura mindkét oldalon a játékosok. Fordulás után is ebben a mederben zajlottak a történések, ám ebben az időszakban már a hazaiak jól indítottak kimaradt zalai ziccerek után, és csak Szemerédi remek védéseinek köszönhetően nem tudták kihasználni lehetőségeiket. Néhány gyors indítást Baranyai Zsoltnak sikerült kihasználnia és így győzelemmel térhetett haza a Keszthely. Vasárnap az azonos pontszámú Ácsi Kinizsit fogadják a Csokonai Sportcsarnokban a zalaiak.

Jók a zalaiak közül: Szemerédi, Baranyai Zs., Szmola.

Férfiak, Délnyugati-csoport:

Szigetvári KSE–Nagykanizsai Izzó SE 25-24 (14-13)
Szigetvár, 80 néző. Jv.: Kuklis, Mazzag.
Izzó SE: Tóth Á. – Molnár L. 2, Pákozdi 2, Tompek 1, Simon 6, Kiss G. 5, Gilitsch 4. Csere: Zsobrák (kapus), Bátor 2, Metzger 1, Márton, Kovács B., Musits N. 1. Edző: Takács Balázs.

Az Izzó a tabellán néhány hellyel megelőzte a Szigetvárt, melynek vendége volt a legutóbbi fordulóban. A vendégek a találkozó elején elég sok ziccert rontottak el, s ennek köszönhetően a házigazda – ha nem is sokkal, de – vezetni tudott. A folytatásban is sokat hibáztak a dél-zalaiak, és ez különösen a találkozó hajrájában volt fájó, hiszen a meccs vége előtt 13 másodperccel kapták az utolsó, vereséget jelentő gólt.

Takács Balázs edző elmondása szerint ez a mérkőzés is rávilágított arra, hogy csak és kizárólag csapatként gondolkodva és küzdve számíthatnak jó eredményekre.

Jók a zalaiak közül: Simon, Gilitsch.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!