Sport

2016.12.08. 18:30

Ki kell vágni a rezet!

Zalaegerszeg - Nemzetközi pályára állt át a ZTK-FM Vas férfi tekecsapata, amely szombaton rendkívül fontos Bajnokok Ligája-mértkőzést vív hazai pályán a továbbjutásért. Csütörtökön pedig még az Európa Kupán szerzett bronzérme okán részesült polgármesteri fogadásban a csapat.

Varga Andor

Két hete a ZTK-FMVas csapata a horvát Zapresics vendégeként 6:2-es vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első találkozóján. Szombaton (13.00), az egerszegi Városi Sportcentrumban ezt a hátrányt kellene ledolgozni, ám van itt még egy eredmény, vagyis a Szeged elleni 8:0-as vereség. Fehér Lászlótól, a ZTK edzőjétől elsőként azt kérdeztük: mennyire viselte meg együttsét ez a kudarc.

- Demoralizáló vereséget szenvedtünk Szegeden, aminél jóval szorosabb csatára számítottunk - ismerte el a szakvezető. - Abban bízok, hogy nem hat ki ez az eredmény a szombati BL-visszavágóra, hiszen azon nagyon egyben kell lennünk, ha tervünket, vagyis a továbbjutást meg akarjuk valósítani. A hátrányunk ledolgozható, viszont a héten akadtak gondjaink. Járfás Szilárd Szegeden sérült meg és még mindig ezzel bajlódik, ahogy Nemes Attila sem egészséges.

A polgármesteri fogadás résztvevői (balról): Pintér Károly, Gaál Sándor szponzor, Fehér Zoltán, Takács László elnök, Nemes Attila, Balaicz Zoltán polgármester, Cseh Bence, Illés Zoltán szponzor, Takács Tamás, Fehér László edző és Kozma Károly. Talán a BL-szereplés után is következhet hasonló
Fotó: Seres Péter

Ez jelenti most a legnagyobb gondot, de valahogy megoldjuk. Nem lesz egyszerű a feladat, de ha a fiúk megvalósítják azt, amit a héten gyakoroltunk, akkor továbbjuthatunk. Ehhez viszont legalább egy 7:1-es hazai siker kell, hiszen a belső szettpontok úgy alakultak, hogy egy 6:2-es siker még önmagában nem jelent majd továbblépést. Nagyon szeretnénk, ha sok szurkolónk jönne ki a mérkőzésre, ugyanis az ő buzdításuk most nagyon elkelne a csapatnak. Szépen szeretnénk búcsúzni csapatommal, de csak a 2016-os évtől, ehhez kellene az a bizonyos siker és továbbjutás a horvátok ellen.

A ZTK-FMVas csapatát pénteken a városházán Balaicz Zoltán polgármester fogadta és köszöntötte az októberi Európa Kupa-bronz megszerzése alkalmából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!