Sport

2017.06.27. 16:45

Kijutottak a 3x3 Eb-re a kosárlabdázok - Horváth Ákos is a csapat tagja volt

ZALAEGERSZEG - A hétvégén két helyszínen 3x3 Kosárlabda Európa-bajnoki selejtezőt rendeztek. A viadalon a magyar férfi és női válogatott is kijutott a kontinenstornára.

Jóna István

Férfi válogatottunk a világbajnoki ezüstérmes Hollandokkal és Horvátországgal került egy csoportba a franciaországi Poitiers-ben. A Csirke Ferenc irányította együttes a horvátok ellen hátrányból 17-14-re nyert, majd a hollandok ellen is győzött 18-16-ra. A magyar válogatott a negyeddöntőben - ahol már az Eb-szereplés kiharcolása volt a tét, ami a legjobb öt csapatnak sikerülhetett - Svájc ellen lépett pályára. A találkozón az újdonsült ZTE KK-játékos Horváth Ákos remek játékával jött össze a 21-17-es siker, és az elődöntőbe kerülés egyben Európa-bajnoki részvételt is jelentett. A döntőbe jutásról döntő találkozón sokáig vezetett a magyar válogatott a világbajnok Szerbia ellen, de végül 21-18-ra kikapott. A tornát Mohácsi Máté, a ZTE KK csapatkapitánya bokasérülés miatt kihagyta, így a társak (Horváth mellett Beák Gábor, Nebojsa Dukic és Tomiszlav Ivosev) nélküle szereztek bronzérmet.

Az Eb-t július 7. és 9. között Hollandiában rendezik majd meg, és a mezőnyben ott lesznek a magyar lányok (Bozóki Bettina, Süle Krisztina, Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra) is, akik az andorrai selejtezőt megnyerve szereztek jogot erre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!