Sport

2015.10.07. 18:58

Kikapott a ZTE KK, meglepte a MAFC

Zalaegerszeg – Szerdán hazai környezetben is bemutatkozott a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda csapata az új szezonban, amikor a 2. forduló keretében a MAFC együttesét fogadta. A ZTE KK szoros mérkőzésen, nagy csatában kikapott.

Kerkai Attila

Zalakerámia-ZTE – MAFC  87-92 (28-28, 24-23, 19-2, 16-20)

Zalaegerszeg, 800 néző. Jv.: Farkas, Söjtöry, Praksch.

ZTE KK: Kinney 19/6, Govens 15/3, Kerpel-Fronius 12/3,  Mohácsi 16/3, Krapic 5/3. Csere: Velkey 10, Czinger 10, Fekete V. - Vezetőedző: Bencze Tamás.

MAFC: Smith 23/3, Misek 13/9, Kovács Á. 8, Siladji 16/9, Sihota 13/6. Csere: Debreceni 5, Mócsán 10/6, Lakits 2, Tursics 2. Vezetőedző: Stefan Timbus.

Kipontozódott: Krapic (40.).

Érdekes párhuzam, hiszen a ZTE KK éppen a MAFC ellen búcsúztatta Zalaegerszegen a szezont, amikor az osztályozón legyőzte a fővárosiakat. A hazai szezonkezdetre is ez a párosítás „jött ki”, de a múltkori szereplők közül mindkét oldalon kevesen maradtak. A ZTE KK a nyitányon megverte az Alba Fehérvárt, ami remek szezonkezdetet jelentett, a MAFC pedig kikapott Nyíregyházán. Hazai oldalon viszont Bencze Tamásnak le kellett mondania egyik alapemberéről, a sérült Pantelicről, hiszen nem jött rendbe bevérzett vádlija a találkozóra. Ez komoly veszteségnek tűnt a zalainál, de hát a hazai pálya, ugye!

Pantelic nélkül is úgy tűnt, nem lesz gond, hiszen gyors labdaszerzésekkel gyorsan 9-3-ra ellépett a ZTE KK, azonban a MAFC szívós ellenfélnek bizonyult. Kívülről is betaláltak a vendégek, de a zalaiak vezettek, gondot az jelentett, hogy Kinney már három személyit gyűjtött az első negyedben, na  meg Smith hármasa is beesett, így döntetlennel folytatódott a második tíz perc. A zalaiaknak nagyon figyelni kellett és ezt észrevette Bencze Tamás is, így szigorítottak a védekezésen, amiből  labdaszerzések jöttek és  gyors indításokból kosarak (38-32). A MAFC-nak  viszont megint elegendőnek bizonyult két távoli kosár,  hogy újra „lőtávolon” belülre kerüljön (44-43). Fontos volt ekkor, hogy Czinger szépen összeszorgoskodott több kosarat is, gyakorlatilag ezzel tartotta az előnyt a hazai együttes nagyszünetig (52-51).

Bencze Tamás jól érzett rá, hogy nehéz meccsük lesz a MAFC ellen, főleg, ha Pantelic nem játszik és a második félidőben ez még inkább bebizonyosodott. Büntetőket hagytak ki a zalaiak, a vendégek pedig tapadtak. Az egerszegieknél vészesen gyűltek a faultok (63-60), Mohácsi és Czinger 4-4-nél, Kinney és Krapic 3-3-nál járt.  Egyre feszültebb lett a hangulat és az az igazság, hogy a MAFC ráérzett a lehetőségre, hogy ezt a mérkőzést megnyerheti. Pörgős meccs volt, de sok hibával tarkított és az utolsó negyedet vendégvezetéssel,  71-72-es állásnál  kezdték  a csapatok. A fővárosiaknál Smith volt az, akit nehezen tartottak a zalaiak és abszolút felszabadultan játszottak a a fővárosiak. Vezettek (79-81), s ők csak nyerhettek ezen a találkozón. Kinney egy triplával visszavette az előnyt (82-81), de hol volt ekkor még a vége... Hat percre, amibe sok minden belefér, s mintha az edzők is úgy lettek volna,   hogy döntsék el ezt a meccset a kisemberek. Rájuk épült a játék, de sokszor túl is pörögték magukat. Kinney ellen sportszerűtlen fújtak, de sajnos okot adott rá, még akkor is,  ha csak egy kicsi szabálytalansággal, utolsó emberként. Ekkor, a 36. percben  82-85-nél járt a mérkőzés, Misek dobott egy triplát (82-88), a ZTE-nek meg semmi nem jött be. Aztán a másik oldalon is jött egy sportszerűtlen hiba, ám a ZTE „elerőlködte” a végét, a  MAFC pedig megőrzött az előnyéből  annyit, ami a győzelemhez  kellett.

A ZTE KK  számára így nem jött össze a győztes hazai bemutatkozás, hiszen a MAFC meglepte a zalaiakat, de valamivel higgadtabb játékkal hozható lett volna a találkozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!