Sport

2016.05.10. 05:26

Kilenc gólos mérkőzésen nyert a Göcsej SK

Hétfőn este, a Göcsej SK a férfi futsal bajnokság alsóházi rájátszásában a Rubeola FC vendégeként lépett pályára.

Jóna István

Rubeola FC- Göcsej SK- 4-5 (1-1)

Csömör, Jv: Kovács Gábor Péter (Tihanyi, Gál)

Göcsej: Schmidt, Borsi, Kottán, Apatini, Halmos, csere: Szőke, Horváth, László, Cseresznyés, Major, Bogyó, Nagy, edző: Bagó Gábor

Gólszerzők: Maruzsi, Méhes, Takó (2) ill., Apatini (2), Nagy, Kottán, Bogyó

A jelenlegi sereghajtó ellen nem számítottak könnyű mérkőzésre a zalaiak, mivel a fővárosiak az utolsó szalmaszálakba kapaszkodnak, hogy megőrizhessék NB I-es tagságukat.  Bagó Gábor dolgát nehezítette, hogy továbbra sem számíthatott sérülés miatt Balikó Milán, Tóth Zoltán és Szabó Bence játékára, valamint az Aramis ellen még Sámson Zoltán és Horváth Detre is csatlakozott a maródiak táborához.

Nem jó előjelekkel, de annál nagyobb lendülettel kezdtek a fiúk. Meddő mezőnyfölényt alakítottak ki, ami helyzetekben is megmutatkozott. A zalaiak lendületét a félidő felénél egy 15 perces áramszünet törte meg. A kényszerszünet után lassan lendültek újra játékba a csapatok. A 16. percben Apatini Márk szerzett vezetést a Göcsejnek. A hazaiak három percen belül egyenlítettek és így döntetlen állással zárult a félidő.

A második játékrész elején egy emberelőnyös szituációban vesztett labdát a vendégcsapat és a hazaiak egy gyors kontrával vezetést szereztek. A 25. percben előbb Apatini egyenlített, majd egy perc múlva egy remek összjáték végén Nagy Gergő már vezetéshez juttatta a Göcsejt. A Csömör elszántan és bátran játszott és a 30. percben újra egyenlített, a zalaiak védelmi megingását kihasználva. Egy perccel később Kottán, majd a 35. percben Bogyó találatával kétgólosra nőtt a vendégek előnye. A hazai válasz mindössze egy percet késett. A hátralévő időben a hazaiak lehozták a kapusukat is, de újabb gólt nem tudtak szerezni.  A Göcsej SK egy küzdelmes, sok gólt hozó mérkőzésen gyűjtötte be sorozatban negyedik győzelmét és továbbra is vezeti az alsóházat.

Bagó Gábor: -Nehéz mérkőzésre készültünk, de három pontért mentünk és azt el is hoztuk. Sok hibával játszottunk és ezeket a hazaiak rendre megtorolták. A csapatban volt elég erő, hogy hozza az úgymond kötelezőt és ezzel újabb lépést tettünk az NB I-es tagságunk megőrzéséhez. Sajnos Szőke Ádám megsérült így tovább nőtt a maródiak listája.

A folytatásban május 17-én a 1988 Déli FC látogat Zalaegerszegre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!