Sport

2017.07.21. 16:20

Kissé átrendeződött a megyei - Elkészítették a csoportok beosztását az új bajnoki szezonra

ZALAEGERSZEG - Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának versenybizottsága véglegesítette a megyei bajnokságban induló csapatokat és elkészítette a csoportbeosztásokat. Kész van a Magyar Kupa megyei selejtezőinek sorsolása is.

Kerkai Attila

Amint a visszajelzésekből is számítani lehetett rá, kissé átrendeződött a megyei bajnokság mindhárom osztálya. Alapvetően a struktúra megmaradt, vagyis az I. osztály mellett két csoportban zajlanak a II. osztály küzdelmei, továbbá megmaradt az ötcsoportos III. osztály is.

 

I. osztály

 

Az I. osztályban 16 csapattal rajtol a 2017-2018. évi bajnokság. Az NB III-ból kiesett a Hévíz, a legutóbbi megyei bajnok Nagykanizsa elbukta a feljutásért rendezett osztályozót, így marad az osztályban. A II. osztályból az északi bajnok FC Keszthely-Milefa jutott fel, a déli győztes Gelse nem vállalta a magasabb osztályban való szereplést. Az MLSZ ZMI ezért a 2. helyezett ZNet-Telekom Becsehely csapatát kérte fel az indulásra, amely ezt vállalta. Íme az I. osztály mezőnye:

FC Keszthely-Milefa, Femat-Csesztreg, Gyenesdiási Kinizsi SK, Hévíz SK, Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák, Kaposi International Transport Csács-NSE, Lenti TE-Sport 36, Lets Do It Technoroll Teskánd, Nagykanizsa, Gellénháza, Semjénháza, Szepetnek, Tisza-Ép Sipos Pékség Zalaszentgrót, Zalagrár Pókaszepetk, Szerszámsziget-Zalalövői TK, ZNet-Telekom Becsehely.

II. osztály

 

A II. osztályban marad a két csoport, azonban megrostálódott a mezőny. A Lenti TSZ csapata a III. osztályba nevezett csak, majd később visszalépett a küzdelmektől. Több csapat pedig nem vállalta az osztályban való indulást, ők a III. osztályban folytatják. A két csoport így 11-11 csapattal rajtol.

Északi-csoport: Böde, Cserszegtomaj, Türje, Helsa Andráshida TE, Reák-Gép Bak, Nagykapornak, Páterdomb, Police-Ola, Zalaszentgyörgy, Zalaszentiván, Z-Service Zalaszentmihály.

Déli-csoport: Felsőrajk, Gelse Termál, Kerámia Tófej, ADA Nova, Miklósfa, Molnári, Páka, Pölöske, Sava-Borsfa-Borsfa, Sportklub Gutorfölde, Flexibil-Top Zalakomár.

III. osztály

A III. osztály továbbra is ötcsoportos lesz, annyi a változás a korábbiakhoz képest, hogy több csapat vesz részt a küzdelmekben.

Északi-csoport (15-csapat): Alibánfa, Alsónemesapát, Andráshida LSC II, Bagod, Egervár, Gépalk Salomvár, Kávás, Kemendollár, Lakhegy, Vasboldogasszony, Végh Farm Pakod, Zalacséb, Zalaháshágy, Zalaboldogfa, Police-Ola II.

Déli-csoport (16 csapat): Bagola, Bajcsa, Zalakaros, Eszteregnye, Galambok, Letenye, Murakeresztúr, Műszer Automatika FC Napred, Palin, Petrivente, Pogányszentpéter, Sand, Sormás, Szerdahely FC, Újudvar, Zalavár.

Közép-csoport (16 csapat): Babosdöbréte, Becsvölgye, Bocfölde, Botfa, Böde II, Csatár, Csonkahegyhát, Göcsej SE Németfalu, Zalacsány, Let s Do It Tehcnoroll Teskánd II, Nagylengyel, Hévíz II, Sárhida, Söjtör, Szivárvány Bútorház Hahót, Pacsa.

Keleti-csoport (16 csapat): FC Keszthely-Milefa II, Gyenesdiás Kinizsi II, Türje-Tekenye II, Karmacs, Kehidakustány, Alsópáhok, Óhíd, Sármellék, Sümegcsehi, Rezi, Vindornyaszőlős, Vonyarcvashegy, Zalaszántó, Zalaszentlászló, Zöld Elefánt Étterem Zalaapáti, Várvölgy.

Nyugati-csoport (14 csapat): ADA Nova II, Bárszentmihályfa, Csömödér, Rédics, Lovászi Bányász, Mumor, Szerszámsziget-Zalalövő II, Pórszombat, Szentgyörgyvölgy, Szilvágy, Tormafölde, Zalabaksa, Zalatárnok, Gellénháza Ho-Mé Fa.

Az MLSZ zalai igazgatóságának versenybizottsága kedden ül össze, hogy elkészítse a sorsolást. Az elnökség ugyanakkor például a bizottságok munkájáról hallgat meg beszámolókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!