Sport

2017.05.03. 18:31

Kivágta a rezet a ZTE FC: győzött Békéscsabán!

A labdarúgó NB II 33. fordulójában a ZTE FC együttese négy vesztes mérkőzés után győzött, ráadásul idegenben, a feljutásért is harcoló Békéscsaba otthonában. Lélektanilag is nagyon fontos győzelem ez a zalaiak számára.

Zalai Hírlap Sport

Békéscsabai Előre 1912-ZTE FC 0-2 (0-1)

Békéscsaba, 700 néző. Jv.: Bognár (Kovács II. G., Mayer).

Békéscsaba: Ribánszki - Bényei, Kelemen, Babinyecz, Juhász Gy. (Fabio, 54.) - Bagi, Viczián - Nagy I., Szalai D., Birtalan (Beszterczei, 72.) - Urbin (Gránicz, 54.). Vezetőedző: Boér Gábor.

ZTE FC: Szappanos - Króner, Kovács G., Forgács, Deutsch - Kretz (Horváth D., 89.), Polényi - Szatmári (Bedi, 81.), Nagy T., Babati (Oláh B., 83.) - Bobál G. Vezetőedző: Csató Sándor.

Gólszerzők: Forgács (37.), Babati (48. - 11-esből).

Sárga lap: Bényei a 49., Polényi az 59., Szatmári a 81., Viczián a 82. percben.

Kiállítva: Kelemen (87.).

Deutsch Bence (fehérben) , a ZTE FC védője a  szerdai összecsapáson
Fotó: Kiss Zoltán

Csató Sándor, a ZTE FC vezetőedzője négy helyen változtatott négy nappal korábbi csapatán, részben sérülés, illetve betegség miatt. Mindkét csapat az első perctől kezdve nyílt sisakkal, gólra törően játszott. Az NB II átlagánál nagyobb iramban futballoztak, és számtalan helyzetet kidolgoztak. Ám a zalaegerszegiek akció veszélyesebbnek bizonyultak, bőven akadt dolga a hazaiak kapusának, Ribánszki Lászlónak. A 37. percben Szatmári István balról laposan belőtt egy szögletet, az ötösről Forgács András a bal alsó sarokba pörgette a labdát 0-1.

Fordulás után a 47. percben Bényei az előretörő Deutsch Bencét a 16-oson belül fellökte, a játékvezető büntetőt ítélt. A 11-est Babati Benjamin a jobbra vetődő kapus helyére, félmagasan középre lőtte, 0-2. Nagyobb sebességre kapcsolt a házigazda, egyre jobban beszorult a Zalaegerszeg, de hősiesen védekezett. A vendégek inkább a kontrákra építettek, végül a pontosabban és okosabban játszó ZTE FC megérdemelten vitte el a pontokat a Kórház utcából.

Boér Gábor: Az első félidőben sok lehetőséget kihagytunk, a fordulás után a legrosszabbkor jött a vendégek második gólja. A folytatásban sem akart semmi sem összejönni, ennél többre számítottam. Nem voltak fejben a helyén a játékosok ezen a napon.

Csató Sándor: Sokat böjtöltünk ezért a győzelemért. Hősiesen küzdött a csapat, és végre jól is játszott. A hozzáállással pedig különösen elégedett lehetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!