Sport

2017.06.06. 17:45

Körmend-ZTE KK: két ősi rivális harca a dobogóért

Zalaegerszeg - Szerdán megkezdi két győzelemig tartó párharcát a bronzéremért kiírt helyosztón a Zalakerémia-ZTE KK és az Egis Körmend férfi kosárlabdacsapata. A párharc nyitánya szerda este hat órakor Körmenden lesz.

Kerkai Attila

A Körmend és a Zalakerámia-ZTE KK együttese is az elődöntő elvesztésének emlékével vág neki ennek a párharcnak, de biztosak vagyunk benne: ahogy az egerszegiek, úgy a vasiak is meg akarják szerezni a harmadik helyet. Ami nem lesz könnyű egyik oldalnak sem, hiszen mindkét csapatnál akadnak gondok. Az egerszegieknél továbbra is a sérülések okozzák a legfőbb problémát, hiszen szombaton láttuk még az Alba elleni elődöntőben, hogy Ubilla és Norfleet sincs tökéletes állapotban.

A vasiaknál egy tragikus végű baleset nyomja rá a bélyegét a bronzcsatára, hiszen a múlt héten a Körmend két két légiósa, Terry Allen és Lenzelle Smith halálos kimenetelű közlekedési baleset részese volt. A két amerikai játékos Ausztriában csúszott meg autójával a vizes úton és borult árokba, a velük utazó fiatal nő pedig a helyszínen meghalt. Kedden Zsebe Ferencet, a Körmend ügyvezetőjét kérdeztük arról, hogy számíthatnak-e a ZTE ellen a két kosaras játékára. Az ügyvezető úgy felelt: csak a mérkőzés napján dől majd el, hogy a leginkább lelki traumán átesett légiósaik készen állnak-e a játékra.

Ami a ZTE KK csapatát illeti, Bencze Tamás megerősítette, mindenki játszani fog együttesében, de...

- A múlt héten betegséggel küzdő Benke már sokkal jobban van, Ubilla és Norfleet állapotának viszont nem tett jót a szombati játék - jegyezte meg a vezetőedző. - Az ő sérülésüknek nyilvánvalóan több idő kellett volna, hogy helyrejöjjön, de örültünk a két fiú hozzáállásának, hogy abban az állapotban vállalták a játékot, hiszen csak így lehetett esélyünk az Alba Fehérvár ellen. Szombat óta eltelt pár nap, remélem, hogy már jobb állapotban lesznek, mint voltak a fehérváriak elleni találkozón.

A vesztes elődöntő után Bencze Tamás vezetőedző úgy fejezte be értékelését, hogy a bajnokságnak még nincs vége. Amivel arra utalt: a bronzmérkőzés igenis fontos együttesének.

- Egyértelműen az a célunk, hogy megszerezzük az érmet, ami viszont egyben óriási bravúr is lenne - szögezte le. - A Körmend sem akar lemondani az éremről, ráadásul élvezi a pályaelőnyt. Ezt a párharcot ebből a szempontból is nézni kell. A vasiaknak erős csapatuk van, játsszon bárki is az adott pillanatban. Nem mi vagyunk ennek a párharcnak az esélyesei, ami részemről nem pesszimizmus. Összességében egyik csapatnak sem lehet előre kiosztani az érmet, kőkemény csatát várok, és csapatommal együtt úgy állunk hozzá ehhez a mérkőzéshez is, hogy meg akarjuk nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!