Sport

2017.05.30. 19:54

Benke, Norfleet és Ubilla nélkül esélye sem volt a ZTE KK-nak az Alba ellen

Kedden rendezték a férfi kosárlabda NB I elődöntőjében az Alba Fehérvár – Zalakerámia-ZTE KK harmadik összecsapását.

Kerkai Attila

Az egerszegiek nem túl jó előjelekkel készülhettek a találkozóra, hiszen két kulcsemberük,  Julian Norfleet és  Benke Szilárd  játékára nem számíthattak, amit alapvetően   nem is bírtak el.

Alba Fehérvár Puebla Plus – Zalakerámia-ZTE KK 102-70 (31-18, 23-11, 19-29, 29-12)

Székesfehérvár, 2000 néző. Jv.:  Cziffra, Kapitány, Farkas.

Alba Fehérvár: Taylor 16/12, Mohammed 12, Shepard 15, Lóránt 23/9, Keller Á. 10. Csere: Farr 11/6, Markovics 7, Keller I. 3/3, Edwards 5/3, Varga M., Nsimba.  Vezetőedző: Braniszlav Dzunics.

ZTE KK: Ubilla 6/6,  Kis R. 2, Mohácsi 8/6, Szabó Zs. 14/3, Drungilas 11. Csere: Gáll 14/12, Wright 9, Kovács M., Czinger 6.   Vezetőedző: Bencze Tamás.

Kipontozódott: Keller Á. (40.), illetve Gáll (25.).

Kedden a férfi kosárlabda NB I A-csoportjában az elődöntős párharcok harmadik mérkőzése érkezett el kedden. Előbb a Falco KC Szombathely – Körmend találkozót rendezték, melynek a szombathelyiek 2-0-as előnnyel „futhattak" neki az újabb összecsapásnak, a Falco KC pedig egy kiélezett mérkőzésen már nem hibázott. Győzött  a Falco 88-84-re, s ezzel elsőként jutott 3-0-as összesítéssel az döntőbe.

Zalai szempontból természetesen az Alba Fehérvár – ZTE KK mérkőzés volt a fontosabb, és a két csapat közötti párharc  1-1-re állt. Arra számítani lehetett, hogy a ZTE KK csapatából Julian Norfleet esetleg nem léphet pályára, hiszen a pénteki találkozón kifordult a bokája, az egerszegieket viszont hidegzuhanyként érte az újabb kieső. Benke Szilárd, az együttes egyik legjobb formában lévő játékosa a mérkőzés napján belázasodott, mandulagyulladás miatt így esélye sem volt pályára lépnie és Norfleet játékára sem volt esély. Ennek ellenére a ZTE KK két hármassal nyitotta a találkozót, ám innentől az Alba következett. Az erőfölénybe került fehérváriak 19-11-re elléptek, közben az egerszegiek próbálták rendezni a sorokat, de nehezen sikerült. A ZTE KK  csapatában  az eddig csak alig szerepelt Gáll Dominik is pályára lépett, akitől nehéz lett volna  elvárni, hogy olyan hőfokon szálljon be a játékba, mint azok, akik az egész szezonban csapataikban kulcsszerepet játszottak. A 13. percben az Alba 38-18-ra vezetett, de nem lehetett ezen csodálkozni. Gáll hármasa viszont azt jelezte, hogy kezdi felvenni a ritmust és Kis Raul kiszorított helyzetből betalált kettese szintén. Összességében viszont óriási volt a különbség a két csapat között, de ezen nem lehetett csodálkozni.  Elmarasztalni pedig végképp nem lehetett érte az egerszegieket, reálisan többen nem is lehetett várni a ZTE KK-tól ebben az összeállításban. Egy abszolút újoncot, Kovács Martint is pályára küldött  Bencze Tamás vezetőedző, aki próbálta tartalékolni tapasztaltabb játékosait a második félidőre. Nagy kár, hogy ez a nap így alakult, főleg  egy bajnoki elődöntőben. Csak a tényszerűség kedvéért: a 18. percben az Alba már 54-25-re vezetett.

A második félidőre nem sok kérdés maradt nyitott. Egerszegi oldalon továbbra is pihent Emmanule Ubilla, aki mindössze hat percet töltött a pályán az első félidőben. Ő sem volt teljesen egészséges, ráadásul rosszul fogott talajt egy földre érkezésnél, így nem kockáztatták már tovább a játékát. Gáll Dominik zsinórban dobott három triplája után a ZTE KK feljött 61-48-ra, amire a válasz fehérvári időkérés volt. Tiszta helyzetek voltak ezek, melyeket nem védtek a hazaiak, ám Gáll Dominik ezt követően gyorsan kipontozódott. Kiválásával újabb embert veszített  az egerszegi csapat és már arra is figyelni kellett, nehogy újabb játékos váljon ki a rotációból. Akkor ugyanis szinte végleg „elfogyott" volna a ZTE KK. A zalaiakat nehéz helyzetükben is dicséretes módon biztatta a vendégszektort teljesen megtöltő ZTE-mag.  Hiába küzdött dicséretesen az egerszegi együttes, egyértelműnek tűnt, hogy ebben az összetételében a ZTE KK nem tudja megnyerni ezt a találkozót. Lehetőleg be kellett fejezni már úgy, hogy újabb sérülés ne nehezítse a zalaiak dolgát, a többit meg majd meglátjuk. Vagyis, hogy a szombati , egerszegi folytatásig ki épül fel, hiszen az Alba Fehérvár keddi sikerével 2-1-re vezet a párharcban, s ezzel  egy lépésre van a továbbjutástól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!