Sport

2017.03.06. 15:15

Benke Szilárd hazatér és szerinte elérhető még a felső ház is

Zalaegerszeg - Fontos győzelmet aratott a Zalakerámia-ZTE KK élvonalbeli férfi kosárlabda csapata szombaton, hétfőn pedig egy fontos hetet kezdett meg Bencze Tamás együttese. Sok mindenről dönt a szerdai Kaposvár, majd a vasárnapi Falco KC elleni idegenbeli találkozó - ezt Benke Szilárd, a ZTE KK játékosa is megerősítette.

Kerkai Attila

Szombaton 85-80-ra győzött a ZTE KK a Kecskemét ellen, s jóllehet az eredmény szoros csatát sejtet, ám ennél simább volt az egerszegiek sikere. Mindezt Forrai Gábor, a Kecskemét vezetőedzője sportszerűen elismerte a találkozó után. Ahogy mondta, az egész meccsen futottak az eredmény után, s a végjátékban ugyan fel tudtak jönni öt pontra, de reális esélyük nem volt a győzelemre.

Hazai oldalon az amerikai Emmanuel Ubilla vitte a prímet a 15 asszisztjával és 32 VL-értékkel, aki kitért az előző heti munkára is.

- Egész héten keményen készültünk, mert tudtuk, hogy ezen a találkozón nem hibázhatunk - mondta el az irányító a találkozó után. - Különösen a védekezést gyakoroltuk, ami szerintem most már jól működött, de leginkább az első félidőben. Csak amiatt nem tudtuk megroppantani az ellenfelet, mert akadtak még kisebb hullámvölgyeink.

Szerdán Ubilla is visszatér Kaposvárra, ahol az előző szezonban játszott, ám az igazi nagy visszatérő mégis Benke Szilárd lesz. A ZTE KK 20 éves játékosa, aki alapembere az együttesnek a nyáron Kaposvárról igazolt Egerszegre. Kaposvári születésűként, nevelőegyesülete ellen először játszik ellenfélként otthon. Akit viszont előbb arról kérdeztünk: mindig készül az utolsó utáni pillanatra, hiszen nem először láttunk tőle ziccerben szerelést, amit szombaton Pongó Máté bánt...

Benke Szilárd a szombati mérkőzésen, melyen hozta a tőle várható formát és megint szerelt egy látványosat, amit szeret Fotó: Katona Tibor

- Erre mindig készülök, hiszen ha érzem, hogy még utol tudom érni az ellenfelet és jó ritmusban ugrok fel, akkor sikerülhet, szóval szeretek blokkolni - mondta el erről Benke, aki ma már az egyik húzóembere is a ZTE KK-nak. - Örülök a győzelemnek, mert az előző héten nagyon összeszedetten készültünk, hogy most már ne hibázzunk. Számomra a cél mindig az, hogy próbáljak stabilan játszani. A szombati produkciómmal kapcsolatban nem vagyok maradéktalanul elégedett, de azért elégedetlen sem lehetek...

Szerdán Kaposvár, szombaton Szombathely. Két fontos állomás, de Benke Szilárdnak vélhetően a szerdai vendégjáték lesz az izgalmasabb. Szavaiból viszont azt vettük ki, hogy túl „nagy ügyet" sem akar csinálni belőle.

- Persze, hogy várom ezt a meccset, főleg, mert szeretnénk kijavítani azt a hibát, amit elkövettük hazai pályán, amikor egy már megnyert meccset engedtünk ki a kezünkből a Kaposvár ellen - árulta el a fiatal kosaras. - A felkészülésem a mérkőzésre a megszokott lesz, nem okoz majd lámpalázat, hogy szülővárosomban és nevelőklubom ellen lépek pályára. Inkább pluszt ad, megspékelve azzal, hogy ráadásul egy nagyon fontos találkozó is lesz. A Kaposvárt ismerem, a kapcsolat él a hazaiakkal, s inkább csapatként tartom nagyon jónak az együttest, így egyéneket nem is említenék. Fontos két találkozó jön, s eldőlhet ezen a héten sok minden. Azt gondolom, hogy két idegenbeli találkozót kell nyerni és hazaiakat is hozni ahhoz, hogy bejussunk a felsőházba, ami még elérhető.

Benke Szilárd természetesen nem azt mondta, hogy ezt a két idegenbeli meccsüket kellene hozni ehhez, de akár még ez is összejöhet. Szóval, mennek még Sopronba és Paksra, itthon pedig a MAFC és a Jászberény vár még a ZTE-re az alapszakaszban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!