Sport

2016.10.18. 18:00

Kosárra dobással avatták fel a tornatermet

Zalaegerszeg - A diákok sportági bemutatójával és bensőséges vidámsággal avatták fel kedden a Béke Ligeti Általános Iskola, Szakiskola és EGYMI megújult tornatermét.

Arany Horváth Zsuzsa

A tornatermet rendhagyó módon adták át a rendeltetésének: Herold József, az iskola igazgatója és Kajári Attila, a zalaegerszegi tankerületi igazgató kosárra dobással avatta fel.

A gyerekeket megújult padozattal, sportlakkal fedett parkettával, frissen festett falakkal, kijavított világítással várja a húsz éve erre váró terem, amelyre Zalaegerszeg önkormányzata és a tankerület 1,5 millió forintot biztosított. Balaicz Zoltán polgármester köszöntőjében elmondta, annak ellenére odafigyelnek a város oktatási intézményeire, hogy négy éve nem a helyhatóság a fenntartójuk. Főleg szívesen nyújtanak támogatást az olyan áldozatos pedagógiai munkát végző kollektívának, mint amilyen a Béke ligeti iskola tantestülete.

Bogdán Dávid, Kovács Lajos, Takács Roland és Ambrus Erik focibemutatót tartott az avatón (Fotó: Katona Tibor)

Az intézmény 47 oktatóját és 140 tanulóját köszöntötte Kajári Attila, s természetesen az igazgató, Herold József. Utóbbi a felújítási munkálatokban részt vevő három tanulónak: Ambrus Eriknek, Ádám Mihálynak és Kovács Lajosnak elismerő emléklapot adott át.

Ez után a diákok megyei és országos sportsikereiről hallhattak a jelenlévők, majd a testnevelő tanárok irányításával be is mutatták, a kosárlabda, a foci és az atlétika a mindennapjaik része.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!