Sport

2017.03.28. 17:05

Öt éve hunyt el a futócéllövő - emlékezés Kovács Kálmánra

Keszthely - Kovács Kálmán sportlövő ötszörös világbajnoki ezüstérmes-ként és jóképű férfiként sikerekre volt ítélve. De magánéleti útkeresése egészsége rovására ment - öt éve, ötvenévesen ragadta el a halál.

Varga Andor

Kovács Kálmán 1961. augusztus 9-én született Keszthelyen. Cserszegtomajon nőtt fel, bognár édesapjától örökölte a kétkezi munka szeretetét, autószerelőként a keszthelyi Volán buszait javította. A BEFAG Keszthelyi Erdész Lövész Klub futócéllövőjeként 1976 és 1990 között sokszoros országos bajnok és ötszörös csapatvilágbajnoki ezüstérmes lett.

Kovács Kálmán megdolgozott a sportpályán elért eredményeiért Fotó: A szerző tulajdona

Próbált a saját lábára állni, és lovardát hozott létre Gyenesdiás szélén. Legjobb barátja és sporttársa, Keczeli Zoltán is segítette a munkában. Kovács Kálmán próbálkozásai a hatalmas befektetett energia ellenére nem hoztak eredményt, hitelcsapdába került, ami az egészsége rovására ment. Súlyos betegség következtében, 2012. március 6-án, Nagykanizsán hunyt el. Cserszegtomajon, a cserszegi temetőben búcsúztak tőle.

- Mindenki nagyon szerette, fegyelmezett sportolóként, alaposan megdolgozott az eredményeiért. Sok kitüntetése volt, a klub saját halottjának tekintette. Az a megtiszteltetés ért, hogy én mondhattam a búcsúbeszédet a temetésén - emlékezett Kovács Kálmánra egykori főedzője, Német Gyula.

Kis János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!