Sport

2015.10.07. 11:52

Külföldön és itthon is remekeltek az atléták

Zalaegerszeg – Idehaza és külföldön is akadt még olyan atlétikai esemény, melyen érdekeltek voltak az utánpótlás korú zalai atléták.

Kerkai Attila

Breclav volt a színhelye a Csehország, Horvátország, Szlovákia, Szlovénia, és Magyarország U 16-os válogatottjai közötti atlétikai viadalnak. Magyarország együttese éles küzdelemben 405 ponttal megnyerte az ötös viadalt a 400 pontos Csehország és a 294 pontot elért Szlovénia előtt. A magyar válogatottban a három zalai atléta az alábbi teljesítménnyel járult hozzá Magyarország győzelméhez.

Dienes Mátyás (ZAC) 3. lett a 4x100 m-es váltó tagjaként és 8. helyezést ért el 100 m-en, Kónya Dávid (KVDSE) pedig 7. lett 300 m-en. Zsoldos Viktória (ZAC) a 9. helyen fejezte be a súlylökést.

Idehaza, a Zalaszám ZAC atlétái Szombathelyen a Dobó SE hétközi versenyén indultak. Veiland Violetta súlylökésben 13,78 m, Takács Dóra diszkoszvetésben 42,79 m, Vekas Martin szintén diszkoszvetésben 50,56 m-es dobással nyertek, mind hármójuk egyéni legjobbjukkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!