Sport

2016.10.28. 20:15

Kunics négy Európa-bajnoki címe

Nagykanizsa - Európa-bajnoki címeket szereztek női egyéni, női csapat, női páros, valamint vegyes páros kategóriákban a nagykanizsai Zemplén SE válogatott lábtoll-labdázói.

Kühne László

A 7. Lábtoll-labda Európa-bajnokságon tíz nemzet válogatott játékosai vettek részt a Csongrád megyei Kisteleken, ahol kezdésként a vegyes páros és a csapat mérkőzésekre került sor.

Vegyes párosban a nagykanizsai Kunics Réka újszászi válogatott társával, Tóth Gáborral előzte meg az európai élmezőnyt. A folytatásban a kanizsai válogatott leányok megvédték Eb-címüket, amit a legutóbbi, Lengyelországban megrendezett, 2014-es kontinensviadalon szereztek meg. Később a női párosok közt sem talált legyőzőre a Kunics Réka, Morvai Noémi összeállítású kettős, elérve kitűzött céljukat, tehát a címvédést. Kunics Réka aztán a női egyéni versenyszám megnyerésével behozta volt klubtársa, Budavölgyi Veronika, a Magyar Lábtoll-labdázás Örökös Bajnoka által felállított csúcsot: immár mindketten hét-hét Európa-bajnoki címmel büszkélkedhetnek.

Kanizsai bajnokok, hátul (balról): Balogh Eszter, Kunics Réka, Tukszár Zsófia, Vlasics Dalma. Elöl: Morvai Noémi, dr. Farkas Martina   Fotó: Zemlén SE

A rendezvény alatt ülésezett az Európai Lábtoll-labda Szövetség is, melynek német tagszervezete elnyerte a következő, 2018-as Európa-bajnokság rendezési jogát.

Takács Endre magyar szövetségi kapitány elégedett volt az elért eredményekkel, hiszen a nemzetek versenyét is Magyarország nyerte.

A 7. Lábtoll-labda Európa-bajnokság kanizsai eredményei. Vegyes páros. Európa-bajnok: Kunics Réka, Tóth Gábor. Női csapat. Európa-bajnok: Balogh Eszter, dr. Farkas Martina, Kunics Réka, Morvai Noémi, Tukszár Zsófia, Vlasics Dalma. Női páros, Európa-bajnok: Kunics Réka, Morvai Noémi. Női egyéni. Európa-bajnok: Kunics Réka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!