Sport

2016.09.20. 15:10

Kupaszerda zalai MK-találkozókkal

A régies kifejezéssel élve kupaszerda következik Zala megyében is, hiszen négy csapatunk (Andráshida, Nagykanizsa, Gellénháza, Hévíz) is hazai pályán fogadja a labdarúgó Magyar Kupa 128-as főtábláján ellenfelét, míg a ZTE FC idegenben szerepel. A továbbjutás egy mérkőzésen dőlt el.

Kerkai Attila

Tarr Andrásdida-Balmazújváros. Az NB III-ban szerepelpő Andráshidának nem lesz könnyű dolga, hiszen az NB II-ben kiválóan szereplő Balmazújvárost fogadja. Feczkó Tamás csapata vasárnap Nyíregyházán nyert rangadót, így Dobos Sándor, az Andráshida vezetőedzője is tudja mire számíthatnak.

- A Balmazújváros találkozóját láttam, ami megerősített abban, amit már hallottam róla, hogy az NB II egyik legszervezettebb csapata - jellemezte a szerdai ellenfelet Dobos Sándor. - A kupatalálkozóval és a hét végi Érd elleni bajnokival két nehéz meccs vár ránk. Terveinket kissé átírja, hogy Horváth Dániel, Balla Ádám és Varga Márk is betegséggel küzd. Szerettem volna ugyanis elosztani erőinket, ám így lesznek játékosok, akikre a tervezettnél nagyobb tehet hárul. Nem mi vagyunk a kupameccs esélyesei, de a továbbjutás lehetőségéről egy pillanatig sem mondunk le.

Hévíz SK-Szeged 2011. Szintén egy NB III-as és egy NB II-es csapat párharcát hozza ez a párosítás. Itt is inkább a vendégcsapat tűnik esélyesebbnek, de persze a fürdővárosiak is készülnek a mérkőzésre, hátha meglepetést tudnak okozni.

- Teljes erőbedobással készülünk a találkozóra, amely jó alkalom lesz arra is, hogy felkészüljünk a hét végi fontos bajnoki mérkőzésünkre - fogalmazott Csáki László, a hévíziek szakvezetője. - Jó csapat az ellenfelünk, melyet komolyan veszünk és egy bravúr kiugrási lehetőség lenne a csapatnak, valamint a játékosok számára. Sérültünk nincs, felkészülünk az ellenfélből. Tudjuk, hogy osztálykülönbség van közöttünk, továbbá a Szeged erényeivel is tisztában vagyunk, de itthon játszunk.

Gellénháza Olajmunkás SE-Dunaharaszti MTK. A megyei egyben szereplő Gellénháza az NB III Közép-csoportjában érdekelt Dunaharasztit fogadja. Bencze Péter, a zalaiak szakvezetője szerint nem mondanak le a továbbjutás lehetőségéről.

- Nem is szabad, hiszen ha már felkerültünk az országos főtáblára, minden alkalmat meg kell ragadni, hogy esetleg még egy kört menjünk - mondta Bencze Péter a találkozó előtt. - Tisztában vagyunk persze az erőviszonyokkal, de nem ijedünk meg attól, hogy NB III-as ellenfelünk lesz. Igyekeztünk feltérképezni a Dunaharasztit, tudjuk, hogy egy fiatal csapat. Megpróbálunk majd zártan védekezni és abból gyors kontrákat vezetni, mert ebben lehet az esélyünk, hogy meglepjük az ellenfelet.

Gellénházán ( a képen kékben Vincze Ádám) is azt ígérik, hogy nem feltartott kézzel mennek ki a pályára a Dunaharaszti ellen
Fotó: Szekeres Péter

UFC Nagykanizsa-Celldömölk. Ebben a párosításban két megyei I. osztályú csapat találkozik. A kanizsaiak a Vas megyéből érkező Celldömölki VSE ellen mérkőznek az Olajbányász-stadionban és a szerdai találkozóra a belépés ingyenes. A zalaiak igencsak bizakodóan várják a találkozót, ez Gombos Zsolt szakvezető szavaiból is kiderülhetett.

- Talán nem túlzás kijelenteni, de a megye csapatai közül nekünk és a ZTE-nek vannak a legnagyobb esélyei a továbbjutást illetően - fogalmazott az UFC vezetőedzője. - Természetesen mondom ezt úgy, hogy ellenfelünket maximálisan tiszteljük, hiszen a celldömölkieké egy nagyon rutinos és jó csapat is egyben. Persze, egyértelműen a továbbjutás a célunk, hiszen ez klubunk életében is egy óriási lehetőség, mellyel szeretnénk is élni.

Teveli MEDOSZ SE- ZTE FC. A zalai csapatok közül egyedül a ZTE FC utazik idegenbe, amely a Tolna megyei I. osztályú bajnokságban jelenleg 7. helyén álló Teveli MEDOSZ SE vendége lesz. A ZTE FC számára kötelező a továbbjutás kiharcvolása. Csató Sándor vezetőedzőnek az okoz gondot, hogy vannak sérültek a keretben, így Daru Bence majd csak a hét közepétől edzhet és a bokasérüléssel bajlódó Nagy Tamás is. A szakvezetésnek azt is figyelembe kell vennie, hogy vasárnap is játszanak egy fontos bajnokit a Puskás FC otthonában.

A mérkőzéseken ha a rendes játékidőben nem születik döntés, akkor kétszer 15 perc hosszabbítás következik, ha azt követően is egyenlő az állás, akkor büntetők döntenek. Az MLSZ egyébként pénzdíjjal is jutalmazza a továbbjutókat. A rendes játékidőben kivívott siker 400 ezer forintot ér, amennyiben a hosszabbításban dől el a továbbjutás, akkor mindkét csapat 200-200 ezer forintot kap (a továbbjutó plusz 100 ezret).

A mérkőzések:

Szerda, 15.00: Tarr Andráshida-Balmazújváros, Andráshida. Gellénházi Olajmunkás-Dunaharaszti MTK, Gellénháza. Hévíz-Szeged 2011, Hévíz, Városi Stadion. Nagykanizsa-Celldömölki VSE, Nagykanizsa, Olajbányász-pálya. Teveli MEDOSZ SE-ZTE FC, Tevel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!