Sport

2016.06.12. 14:37

Kúszni, mászni, ugrani - ismét bizonyítottak a Spartan Race zalai harcosai

Zalaegerszeg - Az ember sokszor el sem hiszi magáról, hogy mire képes, aztán jön egy verseny, ahol rengeteg akadályt kell leküzdeni. Harc saját magaddal. Így tudnám röviden jellemezni a legújabb őrületet, a spartant.

Németh Diána

A Spartan Race egy extrém versenysorozat, amely már nemcsak Amerikában, hanem Európa több országában is nagy népszerűségnek örvend. Ebben a küzdelemben mindenkinek adott a lehetőség arra, hogy képességeit és ügyességét egy új, magasabb szintre fejlessze. Szlovákiában június 4-én rendezték a sorozat egyik állomását, a zalai küldöttség ezúttal 22 főből állt. A harcosokhoz e sorok írója is csatlakozott. A verseny során közel 7 kilométert, több mint 20 akadályt és jelentős szintkülönbséget kellett leküzdenünk. A pálya kialakításánál az elsődleges cél minden esetben az, hogy a résztvevőket kimozdítsák a komfortzónájukból, ami ezúttal is sikerült.

A szlovákiai versenyen kiválóan teljesítő zalai csapat 22 főből állt. A megpróbáltatások nyomot hagytak a küllemükön is (Fotó: Bandics Ákos)

A felkészülést a szlovákiai futamra - Németh Gábor és Herczeg Aliz vezetésével - már hetekkel korábban elkezdtük.

- A versenyt 6-8 hetes felkészülés előzte meg. Hetente két futóedzést tartottunk és edzőtermekben is dolgoztunk azért, hogy mindenki jól teljesítsen. Voltunk már több Spartan Race és más akadályfutó megmérettetésen, ezért ezt a pályát sem hagyhattuk ki. Itt dombok, hegyek ugyan nem voltak, viszont annál több akadály nehezítette a futást - emlékeztet Németh Gábor.

Az útvonalon voltak természetes és mesterségesen kialakított akadályok, valamint minden, amin mászni, ugrani, kúszni, függeszkedni lehetett. Köztük akadtak olyan kihívások is, ahol cipelni, vagy húzni kellett valamit.

- Kalandos utunk volt, hajnali indulással, a versenyre pedig úgy estünk be. Ismét bebizonyosodott, hogy milyen remek csapatunk van: megmutatkozott az összetartás. A pálya szuper volt, az időjárás kedvező, a vizes akadályokat külön imádtuk. Példaértékűnek tartom, hogy a megmérettetés közben sem hagytuk el egymást, csapatként mentünk végig az akadályokon. Köszönöm a társaság minden tagjának, hogy ennyi kedves szót, szeretetet és mosolyt kapunk. Ez visszajelzés arról, hogy helyes úton járunk - meséli büszkén Herceg Aliz.

- Nálunk mindig az a cél, hogy minél többen tudjunk indulni egy versenyen. Több mint 300 magyar résztvevő volt, köztük a mi csapatunk képviselte országunkat a legnagyobb számban. Úgy érzem, hogy nagyon jól teljesítettünk. A kisebb-nagyobb zúzódásokat leszámítva mindenki sérülésmentesen teljesítette a távot - teszi hozzá Németh Gábor.

A Spartan Race azoknak szól, akik szeretnék egyénileg, vagy akár csapatban megmérettetni magukat és végigmenni egy kemény és egyben nagyon szórakoztató pályán. A magyarok - köztük a zalaegerszegiek - ezúttal is kiváló eredményekkel tértek haza.

Azt azét fontos hozzátenni, hogy itt nem a végeredmény a lényeg, hanem az, hogy a résztvevők folyamatosan segítik egymást. Nem számít, hogy honnan érkeztél és melyik csapathoz tartozol, a segítséget bárkitől megkaphatod. Egy biztos: állóképesség, elszántság, akaraterő és lelkesedés nélkül nem lehet teljesíteni ezeket a futamokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!