Sport

2015.11.30. 20:56

Küzdelmes mérkőzésen nyert a Göcsej SK

Öt nyeretlen bajnoki után győzött újra az első osztályban szereplő futsal csapat.

Jóna István

Göcsej SK- Rubeola FC 5-2

Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok 300 néző

Jv: Vass István (Ábrahám T., Horváth Z.)

Göcsej SK: Schmidt, Halmos, Szőke, Borsi, Sámson csere: Tóth, Bogyó, Nagy, Gerencsér, Szabó, Kottán, Horváth, Major, Bagó

Gólszerzők: Halmos (2), Bogyó, Kottán ill: Miletics (2)

A sereghajtó Rubeola FC­t fogadta hétfőn este a Göcsej SK a futsal NB I 11. fordulójában.

A maródiak listája egyre csökkent a zalaiaknál, így Tóth Zoltán már visszatérhet a pályára. Sérülés miatt Papp Tamás, Horváth Detre és László Dávid még hiányzott a keretből, míg Balikó Milán egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott, az elmúlt heti kiállítását követően.

Vendég kapufával kezdődött a mérkőzés, ami jelezte győzni jött a Csömör Zalaegerszegre. A második perc elején Szőke Ádám lépett ki a védők között, akit csak szabálytalanság árán tudták megállítani. A szabadrúgást Halmos Máté vágta a léc alá (1-0). A gól után veszélyen támadott a vendégcsapat és többször kellett Schmidt kapusnak mentenie. Az 5. perc derekán Bogyó Károly egy remek egyéni villanás végén duplázta meg a hazai előnyt (2-0). A Göcsej SK irányította a mérkőzést, de a vendég kontrák is magukban hordozták a gólt. A szépítés a 15. percben sikerült a vendégeknek, amikor a hazai térfél baj oldaláról végezhettek el szabadrúgást. A jól eltalált lövés a felső lécen csattant, ahonnan szerencséjükre az érkező Miletics lábáról a hálóba pattant a labda (2-1). A nagyszünetig már nem változott az eredmény.

A második félidőre sem csökkent a csapatok lelkesedése. Mindkét oldalon egy –egy ziccer maradt kihasználatlanul. A Göcsej SK volt a kezdeményezőbb és próbálta növelni az előnyét, de a támadás befejezéseknél pontatlanok voltak a zalai fiúk. A 26. percben egy pillanatra kijött a szorításból a Csömör és mindjárt ziccerig jutottak. A vendégek önfeláldozóan védekeztek, még a gólvonalról is menteni tudtak. A játékrész második fele parázs hangulatba telt. A csapatok mindent beleadtak. A zalaiak többször kinyíltak hátul és ekkor Schmidt kapus bravúrjaira is szükségük volt a vezetés megtartásához. A 34. percben Halmos vállalkozott lövésre éles szögből és a vendég kapus közreműködései is kellett, hogy a hálóba kössön ki a játékszer (3-1). Nem kellet sokat várni a válaszra. A vendégek a hazai hatosról végezhettek el közvetett szabadrúgást és a legurított labdát Miletics remekül csavarta a jobb sarokba (3-2). Felpörgött az amúgy sem lassú iramú mérkőzés és a 35. percben ismét kétgólosra nőtt a Göcsej előnye. A vendégkapus rosszul mozdult ki a kapujából és Halmos fejesét Kottán váltotta gólra (4-2). A végén a kitámadó vendégek ellen több ziccert is kidolgoztak a hazaiak, amiből Horváth Elemér egyet értékesített és végleg eldöntötte a találkozót.

 

 

 

A Göcsej SK öt nyeretlen találkozó után nyert újra és továbbra is tapad a középmezőnyhöz. A mérkőzés után derült ki, hogy a vendégektől az Aramis SE elleni győzelmüket elvette a szövetség, jogosulatlan szerepeltetés miatt, így egyelőre pont nélkül állnak a tabella végén.

A zalaiak december 3-án 19 órától, a Városi Sportcsarnokban fogadják a többszörös bajnok Rába ETO együttesét. Ezt a mérkőzés a még a harmadik fordulóból halasztották el a győriek kérésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!