Sport

2016.10.16. 19:31

Küzdelmes mérkőzésen szerencsés góllal nyert a Szekszárd

A Göcsej SK a listavezetőt fogadta a női futsal NB I 5. fordulójában. A két csapat remek hangulatú, változatos mérkőzést vívott egymással, ahol a szerencsésebb csapat nyert.

Jóna István

Göcsej SK Sport 36- Szekszárdi FC 1-2 (1-1)
Zalaegerszeg, 200 néző, Jv: Vincze Gábor (Tóth, Mózsa)
Göcsej SK Sport 36: Kiss, Marsai, Orbán, Horváth, Lehota, csere: Fábián, Boda, Nagy, Németh, Megyeri edző: Major Gábor
Szekszárdi FC: Hargas, Horváth, Ganzer, Szekár, Buchmüller, csere: Blesz, Megyes, Fábián, Mausz, Urbán
Gólszerzők: Megyeri, ill. Szekér, Ganzer

Némi tapogatózó játék után a 3. perc elején Szekér került helyzetbe a zalai kapu előtt és remek cselek után előnyhöz juttatta a vendégeket (0-1). Marsai szinte azonnal egyenlíthetett volna, de lövése a jobb kapufáról csorgott oldalra. Nagyobb sebességre kapcsoltak a hazaiak és sorra dolgozták ki helyzeteiket. A vendégek szervezetten és taktikusan játszottak, míg a Göcsej játékába sokszor csúszott hiba. A játékrész középső szakaszában főleg mezőnyjáték folyt a pályán, kevés helyzettel. Valamivel a zalaiak voltak aktívabbak és harcosabbak, aminek meglett az eredménye. A félidő utolsó percében Megyeri szerzett labdát a vendégek kapuja előtt és egy csellel becsapva védőjét a jobb sarokba gurítva egyenlített (1-1).

A nagyszünet után is aktívabb volt a hazai csapat és a 21. percben Marsai lövésénél Hargas kapusnak nagyot kellett védenie. A Három perc elteltével kijött a szorításból a Szekszárd és mindjárt meg is dolgoztatta a kapuban Kiss Emíliát. Harcosan játszottak a hazai lányok és a 30. percben Marsai lövésénél ezúttal a kapufa mentette meg a vendégeket a góltól. A 33. percben a vendégek is villantak és Kiss bravúrja kellett, hogy ne változzon az eredmény. A 36. percben újra vezetést szereztek a vendégek, Ganzer szabadrúgása csorgott le a védőkről és a hálóba kötött ki a játékszer (1-2). A hátralévő időben szorongatott a Göcsej, de az egyenlítés nem sikerült nekik. .

Major Gábor: -A játék képe alapján bármelyik csapat nyerhetett volna. A helyzetek alapján közel álltunk a sikerhez. Sajnos mi csak kapufáig jutottunk, az ellenfél egy elkerülhető szabadrúgásgóllal nyerte meg a rangadót. Méltó ellenfelei voltunk a Szekszárdnak, küzdelmes mérkőzésen a szerencsésebb csapat nyert. Gratulálok ellenfelünknek és a csapatomnak is! Így ki lehet kapni!

Horváth Katalin, a Szekszárd csapatkapitánya:- Küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl.  Gratulálunk a Göcsejnek, nagyon jól játszottak, de úgy gondolom megérdemelt a győzelmünk.  Sok sikert a zalaiaknak a továbbiakban.

A Göcsej SK a következő fordulóban október 29-én Debrecenbe látogat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!